قربانی مدیرعامل هپکو: دولت با حمایت منطقی تولید داخلی و نیازسنجی و با طرح تامین و تولید شرکت هپکو، می تواند گام های موثری را در بخش معادن بردارد.
به گزارش ماین نیوز، حسین قربانی مدیرعامل وعضو هیاتمدیره شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو در رابطه با توان تولید داخل ماشین آلات معدنی گفت: معمولا شنوایی انسان ها وقتی کلمه ای را می شنود، ذهن اولین موارد ثبت شده در رابطه با آن را مرور می کند لذا وقتی هپکو و تولید داخلی به زبان می آید ناخدآگاه در ذهن افراد ، مشکلات، بی پولی، عدم انجام تعهدات، بدعهدی و پرداخت حقوق متبادر می شود ولی هیچکس نمی گوید که شرکت هپکو از تاسیس تا به کنون توانسته است ۳۲ هزار دستگاه را ساخته و تحویل متشریان خود بدهد یا بخش مهندسی این شرکت با ۵۲ کارشناس خبره خود توانسته است ۱۸ محصول را صددرصد طراحی و تولید کند و ۳۵ محصول را انتقال تکنولوژی آن را به سرانجام برساند. اینها موضوعاتی است که هیچ گاه در رسانه ها گفته نمی شود و مشکلات و بدعهدی ها طبق سالیان گذشته بر سر زبان ها افتاده است
وی افزود: دولت موظف است شرعا و قانونا از تمامی بخش تولید که هپکو هم شامل آن می شود حمایت کند و این حمایت باید منطقی باشد. این حمایت ها به صورت جامع و کامل از طرف دولت صورت نمی گیرد و ما اولین منتقد این بخش هستیم.
مدیرعامل شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو گفت: هپکو سرمایه ملی کشور است و در جنگ تحمیلی و بحران های داخلی، نظام ۱۷۰ میلیون مارک برای شرکت هزینه کرده است و نمی توان با تصمیم های نادرست و حمایت های نادرست، باعث تعطیلی این شرکت بزرگ و تاثیرگذار شویم و باید حمایت منطقی از این شرکت صورت بگیرد.از شهریور ماه امسال هیئت مدیره جدیدی از سوی سازمان تامین اجتماعی روی کارآمده و تصمیم گرفته شد، که کار تولید به صورت حرفه ای پیش برود تا بتوانیم محصول باکیفیت رقابتی با خدمات پس از فروش مناسب وارد بازار کنیم.
قربانی ادامه داد: توان تولید داخل اگر مبنا، مبنای آمار تولید است یک مبنای غیرعلمی و کاملا اشتباه است. چون تولید هپکو بر اساس ثبت سفارش است و اگر ثبت سفارشی صورت نگیرد یا تعداد کمی است، نشان دهنده میزان ظرفیت شرکت نیست. مبنا تولید باید مهندسی شود و تیم های مهندسی ظرفیت های شرکت را رصد و ارزیابی کنند تا در رابطه با ظرفیت توان تولید به یک جمع بندی مناسب برسی
او افزود: هپکو نوین ، در مقابل معدن نیست بلکه کمک حال این صنعت است نه به صورت شعار بلکه به صورت واقعی آن را دنبال می کند.از سال ۹۴ تا ۹۷ ، واردات ماشین آلات معدنی آزاد بوده است و طبق آمار ۸۵۰ دستگاه وارد شده است در همین راستا، مسئله نیاز سنجی به سیاست گذاری دولت کمک می کند تا با همکاری یکدیگر به یک زمان و فهم مشترک برسیم تا بتوانیم دلایل خرید خارجی را متوجه بشویم و مشکلات را برطرف کنیم.
قربانی در پایان گفت: اما موضوع آخر اینکه نیاز سنجی با کمک تمامی بخش های مرتبط حوزه معدن از بخش تولید تا بهره بردار و شرکت های دولتی و خصوصی باید صورت بگیرد و حاضر هستیم طرح تامین و تولید را به مشتریان ارائه بدهیم که کشف قیمت ماشین آلات مدنظر از نمونه های مشابه خارجی صورت بگیرد و ما این دستگاهها را با همین قیمت کشف شده تولید و در اختیار مشتریان قرار بدهیم و با اجرایی کردن این طرح می توانیم گام های موثری را در بخش تولید و رفع نیاز داخل برداریم و این طرحی بود که در مپنا عملیاتی شد و خروجی مناسبی نیز گرفته شد.