بازرس کل قضایی استان کرمان گفت: در نتیجه یک ماه کار فشرده شبانهروزی مجموعه بازرسی با همکاری هدفمند سازمان اطلاعات سپاه، مدیر، معاون و ۲ نفر دیگر از کارکنان یک مجتمع بزرگ صنعتی و معدنی استان کرمان بازداشت شدند.
به گزارش ماین نیوز، دادخدا سالاری روز چهارشنبه اظهارداشت: اتهام این افراد اختلاس، دریافت رشوه، تبانی با پیمانکاران و تضییع اموال دولتی بوده است.
به گفته وی، این افراد هم اینک در بازداشت هستند و بررسیهای تکمیلی در این زمینه جریان دارد.
مدیرکل بازرسی استان کرمان که ۱۷ شهریورماه امسال با حکم رییس قوه قضاییه در این مسئولیت منصوب شده و از ابتدای شروع فعالیت، خبر از اجرای طرح نظارت هوشمند، مستمر و اثربخش (هما) در بازرسی استان داده بود تصریح کرد: در اجرای این طرح طی چندماه اخیر، فعالیت های هدفمند و شبانهروزی در دستور کار قرار داشت که در بخش های مختلف از جمله بازار و نیز فعالیت های مجتمع های صنعتی و معدنی استان منتج به نتایج شده است.
سالاری گفت: تشدید برخوردهای جدی و بازدارنده با فساد در عرصههای مختلف استان در این برهه از فعالیتهای بازرسی، شروع کار است، لذا ضمن بهکارگیری همه ظرفیتها در پیشگیری از بروز فساد با همراهی شهروندان، مدیران و کارکنان سازمانها و نیز رسانهها، در مقابله هوشمند، مستمر و اثربخش با فساد در هر اندازه، در هر جا، به هیچ عنوان اغماض و مماشات نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بازرسی در مقابله با فساد و نیز پیشگیری از بروز فساد تنها نباید به صرف حرف باشد و در صحنه عمل نیز باید بروز و ظهور داشته باشد تصرح کرد: بازداشت افراد در یک مجتمع معدنی و صنعتی استان حاصل کار فشرده یک ماهه و شبانهروزی است لذا عموم مردم، مدیران و سایر دست اندرکاران صنایع و معادن نیز باید ثمره این تلاش ها را مشاهده کنند.
بازگشت معادن به قانون
مدیرکل بازرسی استان کرمان که طی چند ماه پس از انتصاب در این مسئولیت بارها بر ضرورت بازگشت معادن و صنایع استان به سبک و سیاق قانون و نیز کمک آنها به انتفاع مردم استان از درآمدهای حاصله از این فعالیتها تاکید داشته تصریح کرد: به طور حتم برخوردهای سلبی و بازدارنده با معادنی که به اجرای قانون قانون برنگردند در دستور کار است.
وی در ادامه توصیههای قبلی خود ضمن اشاره به ظرفیت های منحصربه فرد معادن گوناگون در پهنه های وسیع در استان اعلام کرد که باتوجه به فعالیت های اکتشافی، استخراج و معدنکاوی که به ایجاد آلایندگی و نیز استهلاک زیرساخت های حیاتی مانند جاده ها در استان میانجامد، لذا معادن براساس قانون وظیفه دارند در زمینه ایفای مسئولیت های اجتماعی، کمک به رفع محرومیت ها و نیز اشتغالزایی پایدار نیز ورود عینی و ملموس داشته باشند.
سالاری تاکید کرد: بنا به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، پرهیز از خام فروشی و تکمیل زنجیره های پایین دستی در صنایع و معادن استان امری ضروری است که انتظار می رود مدیران صنایع و معادن استان با فوریت و به شکل عملیاتی این مقوله ها را در دستور کار قرار دهند تا ثمره فعالیت های آنان به تولید محصولات دارای ارزش افزوده بیشتر منجر شود.
وی ضمن تشکر از مطالبهگری رسانه ها طی چند ماه اخیر در مورد ضرورت بازگشت قانونی سهم حقوق دولتی معادن به استان و نیز بازگشت حساب های بانکی شرکت های بزرگ معدنی استان، تاکید کرد که رسانه ها همکار ما در سازمان بازرسی هستند و از نقش بسیار حیاتی در این عرصه برخوردارند.
سالاری گفت: اینکه معادن ما محصولات خام را صادر و محصولات فرآوری شده ناشی از همان محصولات در دیگر کشورها را با قیمت های چندبرابری وارد کشور کنیم، به هیچ عنوان پذیرفته نیست و مسئولیت قانونی صنایع معدنی استان در این زمینه باید به مرحله عملیاتی بیانجامد.