گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
رئیس مرکز تحقیقات آلومینیوم:
تولیدکنندگان شمش آلومینیوم از تامین۴۰ درصدی بازار داخل طفره می‌روند
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - رئیس مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران (دانشگاه علم و صنعت) گفت: تولیدکنندگان شمش آلومینیوم کشور با توجیه تامین ارز، نسبت به پوشش نیاز حدود 40 درصدی بازار داخل طفره می روند و بر صادرات شمش اصرار دارند.
 
به گزارش ماين نيوز، محمدتقی صالحی اظهار داشت: واحدهای ایرالکو و المهدی (هرمزال) به عنوان تولیدکنندگان اصلی شمش آلومینیوم کشور، بیشتر درجهت برطرف ساختن مشکلات خود با تکیه بر صادرات حرکت می کنند، در حالی که انبوه شرکت های پائین دستی به دلیل عدم تامین شمش مورد نیاز با خطر تعطیلی و بیکاری نیروی انسانی مواجه هستند.

وی با یادآوری رشد قیمت 11 تا 12 درصدی آلومینیوم در نخستین روز کاری هفته جاری در بورس کالا، اظهار داشت: افزایش قیمت پدید آمده، ناشی از عدم عرضه به موقع شمش برای بازار مصرف و به بهانه افزایش قیمت LME است.

صالحی افزود: قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن (LME) افزایش داشته، اما این امر نباید بلافاصله به تولیدات ایران اثر کند، زیرا رابطه مستقیمی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: آنچه همواره در رشد قیمت کالاها در داخل کشور تاثیر خود را نشان می دهد، عدم عرضه کالا از سوی تولید کنندگان است و در این ارتباط همواره نرخ شمش آلومینیوم تحت تاثیر این مساله قرار دارد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت چندی پیش میزان تولید شمش آلومینیوم در سه ماهه نخست سال جاری را 89 هزار و 400 تن اعلام کرد.

تولید شمش آلومینیوم طی سه سال گذشته از برنامه پنجم توسعه کشور(94-1390) از مرز یک میلیون تن گذشت که نسبت به دوره مشابه در برنامه چهارم توسعه (88 - 1384) رشد بیش از 37 درصدی را نشان می دهد.
آمار تولید شمش آلومینیوم کشور در سالهای 92- 1390 به ترتیب 318 ، 337 و 350 هزار تن اعلام شد.

میزان پودر آلومینا (ماده اصلی تولید شمش آلومینیوم) در فصل بهار 93 به رقم 62 هزار و 700 تن رسید.

مرکز اطلاعات معدنی سازمان زمین شناسی آمریکا به تازگی در گزارش سالانه خود از جهش سه پله ای ایران در تولید شمش آلومینیوم نسبت به سال 2011 و کسب جایگاه 19 جهانی خبر داد.

به گفته صالحی ، چنانچه واحدهای تولیدکننده شمش آلومینیوم نسبت به نیاز واحدهای تولیدی پائین دستی که سهم مهمی در اشتغال نیروی کار کشور دارند، بی توجهی داشته باشند، پیامد تعطیلی را در برخواهد داشت.

وی اهمیت صادرات در روند فعالیت تولیدات کشور را مورد تاکید قرار دارد و گفت: توجه به منافع ملی به عنوان یک اصل اهمیت بسزایی دارد و چنانچه ناگزیر از اجرای برنامه صادرات به منظور تامین منابع هستیم، باید به صادرات صنایع پائین دستی نیز توجه شود.

رئیس مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران، با بیان اینکه شرایط تحریم در روند واردات نیز اثرگذار بوده، گفت: واردات شمش از دوبال (آلومینیوم دبی) دشوار شده و واحدهای داخلی مشکلات تامین ارز دارند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۹
کد مطلب: 13190
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا