گروه معادن سرب و روی
 
تکیه صنایع جدید در جوار معدن مهدی‌آباد
گروه معادن >سرب و روی - بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان استخراج کانسنگ سرب و روی شرکت‌های معدنی انگوران، مهدی آباد و نخلک در 9 ماهه امسال رشد 6.3 درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش ماين نيوز، بررسی‌ها نشان داده ذخیره فعلی روی انگوران براساس محاسبات صورت‌گرفته 10 میلیون تن است، استخراج سالانه حدود 800 تا یک میلیون تن برای این معدن پیش‌بینی شده، اما اخیرا آمارها از رشد 6.3 درصدی ميزان استخراج كانسنگ سرب و روی سه معدن بزرگ در 9 ماهه امسال خبر می‌دهد.

براساس گزارش‌هایی که در زمینه اکتشافات جدید به دست آمده، ذخیره سرب و روی در آن منطقه به شکل توده‌ای است و اینکه ذخیره دیگری از این ماده معدنی در آن ناحیه وجود داشته باشد، بعید به نظر می‌رسد.

پس از معدن انگوران می‌توان از ذخایر عظیم سرب و روی در منطقه مهدی‌آباد یزد بهره‌مند شد که به اعتقاد کارشناسان این می‌تواند به نگرانی‌ها در خصوص اتمام ذخایر سرب و روی کشور پایان دهد. اما با وجود ذخیره‌ بزرگ این معدن، سرب وروی استخراجی از نظر عیار در سطح خیلی پایین‌تری از انگوران قرار دارد.

از این رو از نگاه کارشناسان، باید در حین بهره‌برداری، خاک معدن پرعیارسازی شود و برای انجام این اقدامات کارخانه پرعیارسازی راه‌اندازی شود تا به محض اینکه ذخیره انگوران رو به افول رفت و تمام شد، بتوان معدن مناسب و مطمئنی جایگزین انگوران شود.

به نظر می‌رسد در حال حاظر معدن سرب و روی مهدی‌آباد نزدیک به 200 میلیون تن ذخیره دارد و می‌تواند جایگزین مناسبی برای انگوران و پشتوانه محکمی برای توسعه صنعت سرب و روی ایران باشد.

بررسی‌ها از آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی نشان می‌دهد از ابتدای فروردين تا پايان آذر 93، سه شركت معدنی سرب و روی ميزان استخراج خود را به 760 هزار و 488 تن رساندند که ميزان استخراج اين ماده معدنی در مدت مشابه سال گذشته، 714 هزار و 956 تن بود. همچنین شركت انگوران، بزرگترين معدن سرب و روی كشور در 9 ماهه امسال، 724 هزار و 426 تن ماده معدنی استخراج كرد.

شركت مهدی آباد و نخلك در مدت ياد شده به ترتيب 24 هزار و 309 تن و 14 هزار و 870 تن كانسنگ سرب و روی استخراج كردند. علاوه بر این شركت نخلك يك هزار و 562 تن سرب و روی توليد كرد و ميزان استخراج باريت شركت مهدی آباد نيز به 208 هزار و 825 تن رسيده است.

از آنجایی که ميزان استخراج كانسنگ سرب و روی در 9 ماهه امسال، 6.3 درصد رشد يافته، کارشناسان بر این عقیده هستند که با وجود پیشرفت‌های صورت‌گرفته در عرصه طراحی معادن و ماشین‌آلات معدنی می‌توان نسبت به بهره‌برداری گسترده‌تر این مواد معدنی امیدوار بود.

به باور فعالان معدنی این حوزه می‌توان به ظرفیت استخراج سالانه حدود چهار میلیون تن از این محصول معدنی در معدن مهدی‌آباد امیدوار بود و پیش‌بینی‌ها برای عمر این معدن، 50 سال است. بنابراین از آنجایی که انگوران نهایتاً تا 12 سال دیگر می‌تواند خوراک صنایع سرب و روی کشور را تامین کند، می توان پیشنهاد داد صنایع جدید وابسته به این محصول معدن بهتر است در نزدیکی مهدی‌آباد ایجاد شوند.

از طرفی سوال قابل مطرح این است که سرنوشت صنایع سرب و روی در 10 سال آینده چه خواهد شد و این صنایع از کجا باید ماده اولیه مورد نیازشان را تامین کنند؟

براساس اطلاعات اکتشافی سازمان زمین شناسی شش محور سرب و روی در ایران وجود دارد که مهمترین آن محورها، محور ملایر- اصفهان است. بنا بر اقدامات اکتشافی در این محور بیش از 120 کانسار و نشانه معدنی سرب و روی شناسایی شده‌اند که با وجود این، سه درصد ذخایر سرب دنیا و هشت درصد ذخایر روی دنیا در کشور ما جای گرفته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از ذخایر بزرگ معدن مهدی‌آباد که بزرگترین ذخیره سرب و روی در دنیا محسوب می‌شود، در محور دیگر ایران به نام محور آهن اورال- عمان که پتانسیل بالقوه‌ای در زمینه این ذخایر نسبت به کشورهای خارجی وجود دارد، سازمان زمین‌‌شناسی و اکتشافات معدنی تلاش دارد که وضعیت اکتشاف آهن را در کشور توسعه دهد. طبق محاسبات در این محور بیش از 4.5 میلیارد تن ذخایر آهن وجود دارد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۰
کد مطلب: 19835
 
مرجع : اقتصاد نيوز