گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
مدیرعامل سابق ایرالکو در گفت‌وگو با ماین نیوز:
صنعت آلومینیوم متولی ندارد
کنفرانس آلومینیوم؛ فرصتی مناسب برای شناخت تکنولوژی‌های جدید
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - صنعت آلومینیوم را می‌توان یکی از صنایع مهم در دنیا برشمرد، اما در کنار این موضع تامین انرژی به خصوص برق یکی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های این صنعت است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. متاسفانه صنعت آلومینیوم ایران علی‌رغم مهم بودن آن به دلیل بی‌مهری مسئولان با چالش‌های مختلفی از جمله نبود زیرساخت‌های لازم و مواد اولیه مواجه شده است.
شهریار طاهرپور، مدیرعامل سابق شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره وضعیت صنعت آلومینیوم کشور اظهار کرد: صنعت آلومینیوم ایران صنعتی مغفول مانده است که متولی برای آن در کشور وجود ندارد.

او با بیان این موضوع که در حال حاضر آلومینیوم ایران و آلومینیوم المهدی دو شرکت بزرگ آلومینیومی در کشور با ضرر اقتصادی مواجه هستند، گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل این اتفاق ضعف‌های موجود در این کارخانه‌ها است. متاسفانه به دلیل برخی شرایط موجود در کشور فکری برای خرید ارزان مواد اولیه نشده است. به عنوان مثال در شرایطی که ایرالکو در لیست تحریم‌ها قرار دارد مجبور است مواد اولیه خود را گران‌تر از قیمت اصلی تهیه کند و این موضوع صنعت آلومینیوم را با ضرر مواجه می‌کند. نبود برنامه‌ای درست برای خرید ارزان موجب شد این شرکت‌های بزرگ با ضرر مواجه شوند.

وی ادامه داد: ظرفیت اصلی آلومینیوم المهدی 250 هزار تن است اما میزان تولید آن در سال 170 تا 180 هزار تن است. این موضوع نشان‌دهنده عدم استفاده مناسب از ظرفیت‌های موجود است. نبود زیرساخت‌های لازم باعث شد نتوانیم از تمام ظرفیت‌های تولید استفاده کنیم. برق یکی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های صنعت آلومینیوم کشور است اما متاسفانه نیروگاه برقی که چند سالی است به دنبال آن هستیم هنوز احداث نشده است. تمامی این عوامل دست به دست هم می‌دهند و باعث می‌شوند صنعت آلومینیوم از ظرفیت‌های اصلی خود دور بماند.

طاهرپور در پاسخ به این سوال که علت اصلی حل نشدن این مشکلات چیست؟ اظهار کرد: مهمترین دلیل نبود متولی در صنعت آلومینیوم است. با نهایت تاسف باید بگویم ایمیدرو نیز به وظایف خود در قبال صنعت آلومینیوم آن طور که باید عمل نکرده است. صنعت آلومینیوم صنعت بسیار خوبی است اما ما مواد اولیه در اختیار نداریم. صنعت فولاد و مس به دلیل کامل بودن زنجیره تولیدشان مورد توجه و حمایت مسئولان قرار گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از ضعف‌های صنعت آلومینیوم کامل نبودن زنجیره تولید آن است. ما به عنوان فعالان این بخش به دنبال کامل کردن این زنجیره هستیم اما نبود متولی مانند مانعی در میان این مسیر عمل می‌کند. شرکت ملی فولاد و شرکت ملی مس متولیان خوب این دو صنعت هستند که پروژه و طرح‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنند، اما این موضوع تکه گم شده پازل صنعت آلومینیوم است. ایده‌های خوبی برای توسعه صنعت آلومینیوم مطرح شد اما پیگیری موثری وجود نداشت، از سوی دیگر برای برخی طرح‌ها سرمایه‌گذاری صورت گرفت اما بلااستفاده باقی ماند زیرا زیرساخت‌های مهم مانند برق را در اختیار نداریم.

در نتیجه با توجه به مشکلات زیاد در این صنعت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها می‌تواند چالشی دیگر در صنعت آلومینیوم ایجاد کند. حل این مشکلات نیاز به توجه بیشتر مسئولان نسبت به این صنعت است.

طاهرپور درباره وضعیت صادرات آلومینیوم ایران تصریح کرد: صادرات به نوعی در حال انجام است. زیاد در این مورد مشکل نداریم. بلکه اصلی‌ترین مشکل ما توسعه این صنعت و جذب سرمایه‌گذار است، زیرا در شرایط فعلی شرکتی برای سرمایه‌گذاری وارد کشور نمی‌شود. اگر شرایط تحریم‌ها کمی تغییر کند می‌توان زمینه‌های توسعه صنعت آلومینیوم را ایجاد کرد.

اما صنعت آلومینیوم این روزها خود را برای سومین کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم آماده می‌کند. این کنفرانس می‌تواند تاثیر مهمی در توسعه این صنعت ایفا کند و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب خود کند.

مدیرعامل سابق ایرالکو درباره برگزاری این کنفرانس اظهار کرد: هر ساله کنفرانس‌های زیادی در ارتباط با صنایع برگزار می‌شود. کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم نیز یکی از این کنفرانس‌ها است که هر 2 سال یکبار در ایران برگزار می‌شود. این کنفرانس فرصت مناسبی برای شناخت تکنولوژی‌های جدید در این صنعت و شناخت رقبا است. با توجه به تحریم‌های وضع شده علیه ایران کنفرانس فرصت خوبی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی است زیرا برخی از شرکت‌های خارجی حاضر در این برنامه اظهار آمادگی برای همکاری دارند، البته با توجه به شرایط سختی که ایران گرفتار آن است نمی‌توان انتظار سرمایه‌گذاری خوب را داشت اما حضور همین شرکت‌ها در این کنفرانس می‌تواند یک اتفاق خوب برای صنعت آلومینیوم ایران تلقی شود.

به گفته طاهرپور نکته مهم هدف برگزاری این کنفرانس است. گاهی یک کنفرانس برای جذب سرمایه‌گذار، جذب تکنولوژی‌های جدید، جذب بازارهای جهانی و صادرات برگزار می‌شود، در نتیجه ما باید در اولین گام هدف خود را از برگزاری چنین کنفرانسی مشخص کنیم. من فکر می‌کنم برگزاری کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم ایران بتواند نقش موثری را در توسعه این صنعت در کشور ایفا کند.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب: 7913
 
۱ نظر
 


محمدرضا
متاسفانه عدم بکارگیری مدیران کارآمد را هم باید به این معضلات اضافه کرد . (1340)
United States
۱۳۹۴-۰۱-۰۷ ۰۳:۱۳:۳۲