گروه معادن
 
تجهیزات گریز معدن از رکود
گروه معادن - تعریف استراتژی‌های کوتاه‌مدت، در نظر گرفتن سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری و توجه به محصولات معدنی به عنوان نیاز اولیه هر صنعتی از جمله مسائلی است که از نگاه صاحب‌نظران در کنار نسخه رکود از خروج دولت باید به آنها توجه کرد.
به گزارش ماين نيوز، نقش صنایع معدنی در تامین مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان پایین‌دستی در بسته خروج از رکود دولت که سرفصل‌های آن چندی پیش انتشار و مورد نقد و بررسی قرار گرفت باعث شد برخی‌ از کارشناسان سرفصل‌های این نسخه را نسبت به بهبود وضعیت بخش صنعت‌ومعدن خوشبینانه بدانند و برخی‌ هم از میزان توجه ناچیز به موضوع خروج از رکود صنایع معدنی و معادن گلایه کنند و بر این موضوع نقد داشته باشند.

برخی از کارشناسان معتقدند انتخاب برخی صنایع برای خروج از رکود ممکن است در کوتاه‌مدت جواب ندهد و بنابراین بهتر است صنایعی که تکیه آنان به مواد اولیه معدنی موجود در کشور است در این بسته مورد توجه قرار می‌گرفت تا در کوتاه‌مدت و در سال‌های 93 و 94 بتواند کشور را از رکود خارج کند.

در فصل چهارم سند منتشر شده اعضای تیم اقتصادی دولت استراتژی خود را برای حمایت از صنایع اعلام کرده‌ند و بنا را بر حمایت از صنایع متوسط و کوچک گذاشته‌اند.

در حال حاضر دولت متن کامل سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج غیر تورمی از رکود را منتشر کرده که بنا بر آنچه که در این متن آمده است، قرار نیست منابع موجود صرفا به سمت چند صنعت خاص هدایت شوند و باقی صنایع از دسترسی به سیستم بانکی و نظام تجهیز منابع از طریق بازار اولیه محروم شوند. بلکه هدف افزایش بهره‌وری منابع موجود در طراحی مسیر خروج از رکود است.

در همین زمینه مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت که سکاندار سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی است، اخیرا در اظهاراتی از این بسته گلایه کرده و گفته است که خروج معدن و صنایع معدنی از رکود باید در صدر برنامه‌های خروج از رکود دولت قرار گیرد. از نظر این مدیر دولتی باید پذیرفت صنایعی همچون فولاد، مس و آلومینوم، تامین‌کنندگان صنایع پایین دستی خود هستند و می‌توانند محرک خوبی برای آنها باشند. بنابراین حل مشکل خروج از رکود صنایع معدنی باید در اولویت قرار گیرد.

او همچنین از آخرین پیش‌نویسی که از طرح خروج از رکود در وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده گلایه کرده و گفته بود که صنایع معدنی مورد عنایت کامل واقع نشده، در حالی که اخیرا صادرات و تامین نقدینگی برای صنایع معدنی با مشکلات جدی مواجه شده است.

تعریف استراتژی‌های کوتاه‌مدت

محمدرضا بهرامن، نایب رئیس خانه معدن نیز در این باره معتقد است مسائلی که در سرفصل‌های این سیاست‌ها باید وجود داشته باشد، این است که خروج از رکود نیازمند استراتژی‌های خاصی است که در کوتاه‌مدت دستاوردهای مطلوبی را حاصل کند.

او افزود: با تعریف چنین استراتژی کوتاه‌مدتی برای بخش معدن می‌توان هم در داخل تقاضاهایی برای محصولات معدنی ایجاد کنیم و هم تقاضای بسیاری در خارج از ایران شکل بگیرد که این نشانه‌ خوبی به‌شمار می‌رود.

سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری

همچنین رسول خلیفه‌سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: در بحث اکتشاف و استخراج در ایران نسبت به کشورهای دیگر عقب هستیم و باید ذخایر جدیدی کشف کنیم. از سویی دیگر اینکه فقط تا 12 سال دیگر سنگ معدن خواهیم داشت که این موضوع ضرورت بر این دارد که در سیاست‌های خروج از رکود نگاه ویژه‌‌تری به این بخش صورت بگیرد تا سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد شود تا رونق به بخش صنعت و معدن برگردد.

او بیان کرد: ورود دولت به هر طرحی در این بخش مدت زمان انجام کار را طولانی خواهد کرد. بنابراین بهتر است با یک استراتژی خاصی که به نظرم سیاست‌های خروج از رکود هم با همین محور تدوین شده است در بخش صنعت و معدن مدیریت کرد.

محصولات معدنی نیاز اولیه هر صنعتی

محمدرضا سجادیان، رئیس سابق کمیته معدن نیز با بیان اینکه کشورمان به لحاظ پتانسیل‌های معدنی جز کشورهای سرآمد است، گفت: نیاز صنایع کشور چه در زمینه محصولات فلزی و چه محصولات غیرفلزی به ذخایر صنایع معدنی برمی‌گردد.

رئیس هیات مدیره شرکت ملی فولاد افزود: عمده معادن ما در نقاط محروم قرار گرفته‌اند، در صورتی که با فعال شدن آنها در کنار بهره‌وری از معادن، رشد اقتصادی و بهبود وضعیت اشتغال فراهم شده و این موضوع در شرایط خروج از رکود اقتصاد بسیار تاثیرگذار است.

او معتقد است: با توجه به اینکه پتانسیل‌های معدنی بسیاری در اختیار داریم وضعیت تولید و صنایع معدنی آنگونه که انتظار می‌رود نبوده و نیست.

سجادیان افزود: انتظار می‌رود با توجه به اینکه در برنامه پنج‌ساله وزارت صنایع و معادن ظرفیت‌های معدنی را به طور جدی دنبال کرده با رونق بخشیدن به این وضعیت بخش معدن به جایگاه واقعی خود برسد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۱
کد مطلب: 11889
 
مرجع : اقتصاد نيوز