گروه معادن مس
 
سهم ۵۵ درصدی سرچشمه در تولید مولیبدن کشور
گروه معادن >مس - رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن ایران گفت: ۵۵درصد از مجموع مولیبدن کشور در معدن مس سرچشمه تولید می‌شود.
به گزارش ماين نيوز، علی نصیری ‌طوسی درباره وضعیت تولید مولیبدن در کشور و برنامه‌های از پیش تعیین شده برای رشد تولید این ماده معدنی گفت: مولیبدن یکی از عنصرهای کمیاب در جهان محسوب شده که به‌صورت محصول جانبی در کنار مراحل تولید مس به‌صورت کنسانتره از خاک استخراج می‌شود که هم‌اکنون تولید آن در انحصار شرکت ملی صنایع مس قرار داشته که علاوه بر تامین نیاز داخل درصد کمی از آن به صادرات نیز اختصاص می‌یابد.

وی افزود: تولید این گرد سیاه تابع 2 پارامتر بوده که اولی مربوط به میزان مس استخراج شده از معادن و پارامتر دوم دسترسی به لایه‌های استخراجی با ذخایر بالاست.

وی ادامه داد: عمده کشورهای تولیدکننده این فلز کمیاب شامل کشورهای قاره آمریکا، چین و ایران است که می‌توانند این ماده معدنی را هم به‌صورت جداگانه و هم به‌صورت محصول جانبی فرآوری و تولید کنند که البته تولید مولیبدن به‌صورت جداگانه و اختصاصی اصلا مقرون به‌صرفه نخواهد بود.

به گفته نصیری ‌طوسی از مهم‌ترین معادن تولیدکننده مولیبدن در ایران، معدن مس سرچشمه به‌عنوان منبع اصلی تولید این فلز و همچنین معدن مس سونگون را می‌توان نام برد. این در حالی است که تولید مولیبدن از معدن سونگون به علت درصد کم این ماده معدنی در لایه‌های خاک معادن اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن ایران تصریح کرد: با توجه به حجم تولید مس سرچشمه میزان تولید مولیبدن حدود 6هزار تن برآورد شده که 55درصد از مجموع مولیبدن تولید شده در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اجرای طرح افزایش تولید مولیبدن در معدن مس سونگون افزود: براساس این طرح قرار بود تا تولید مولیبدن به بیش از 3هزار تن افزایش یابد که به‌دلیل پایین بودن عیار خاک عملا تولید این میزان تحقق نیافت و تنها در سال گذشته 10 درصد از پیش‌بینی‌ها تحقق یافت.

نصیری‌ طوسی همچنین درباره سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته گفت: طبیعتا برای رشد تولید مولیبدن در کشور باید استخراج و بهره‌وری از معادن مس کشور ارتقاء یابد چراکه در ایران معدنی که بتوان صرفا از آن به تنهایی این محصول معدنی را تولید کرد وجود ندارد البته اخیرا معدن مولیبدنی در آذربایجان کشف شده که هنوز مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

وی افزود: حدود 95درصد تولید مشتقات این فلز به‌صورت اکسید مولیبدنیت و سولفور مولیبدنیت است که مشتری عمده آن را کشورهای اروپایی تشکیل می‌دهند، این در حالی است که کشورهای اروپایی با بسته‌بندی مولیبدن صادراتی تحت برند خود توزیع این ماده معدنی را به انحصار خود درآورده‌اند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن ایران در ادامه به حضور واسطه‌ها در روند صادرات این فلز با ارزش اشاره کرد و گفت: به‌دلیل شرایط تحریمی امکان صادرات مستقیم وجود نداشته و این در حالی است که برخی از واسطه‌ها و دلالان با استفاده از فضای ایجاد شده این محصول را به کشورهای اروپایی صادر کرده و از این رهگذر سودهای کلانی را به جیب می‌زنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۷
کد مطلب: 13060
 
مرجع : مس پرس