گروه معادن سنگ آهن
 
رئیس انجمن سنگ‌آهن در پاسخ به ماین نیوز مطرح کرد:
آیروپکس مرجع قیمت‌گذاری سنگ‌آهن ایران می‌شود
هشدار به چینی‌ها
گروه معادن >سنگ آهن - رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با اشاره به اینکه قصد داریم به زودی این انجمن را به مرجع رسمی اعلام قیمت سنگ آهن ایران تبدیل کنیم، گفت: به چینی‎ها هشدار دادیم که رویه غلط خود را درباره اعلام قیمت‌های پایین برای سنگ آهن ایران اصلاح کنند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، قدیر قیافه در نشست خبری دومین همایش بین‌المللی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز درباره اینکه چرا قیمت سنگ آهن ایران از سوی برخی سایت‌های چینی بسیار پایین و غیرواقعی اعلام می‌شود؟ توضیح داد: در سفری که اخیرا برخی از اعضای هیئت مدیره انجمن سنگ آهن به چین داشتند مذاکرات فشرده‌ای با طرف چینی انجام شد و با مسئولان سایت‌هایی مانند یومتال و متال بولتن نیز صحبت شد. در نتیجه قرار شد از این پس قیمت رسمی سنگ آهن ایران از سوی آیروپکس (انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران) و براساس معاملات واقعی انجام شده تعیین شود. همین مذاکرات باعث شد تا این سایت‌ها 4.5 دلار قیمت سنگ آهن ایران را در قیمت‌های اعلامی خود اصلاح کنند.

وی با تاکید بر ضرورت واقعی شدن قیمت فروش سنگ آهن ایران در بازارهای جهانی به ویژه چین عنوان کرد: قیمت واقعی سنگ آهن ایران بعضا بین 8 تا 10 دلار بالاتر از قیمت‌هایی است که از سوی این دسته از سایت‌ها اعلام می‌شود. باید هرچه سریعتر به سمت اصلاح روش قیمت‌گذاری سنگ آهن ایران برویم. امیدواریم به زودی آیروپکس به مرجع قیمت‌گذاری سنگ آهن صادراتی ایران تبدیل شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران تاکید کرد: به چینی‌ها هشدار دادیم اگر قیمت‌های واقعی سنگ آهن صادراتی ایران را اعلام نکنند ما نیز به شکل دیگری با آنها برخورد می‌کنیم. تبدیل آیروپکس به مرجع رسمی اعلام قیمت سنگ آهن ایران در واقع حرکت به سوی برندسازی برای سنگ آهن صادراتی ایران است. همانطور که در استرالیا نیز چنین وضعیتی پیش آمده و باعث شده تا قیمت سنگ آهن این کشور حتی 20 دلار حدودا بالاتر از قیمت سنگ آهن ایران باشد.

قیافه در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری لازم از سوی دولت در احداث واحدهای کنسانتره و گندله نشده است، اظهار کرد: بخش خصوصی به دلیل مشکلات مختلف قادر به سرمایه‌گذاری سنگین در این حوزه نیست. ضمن اینکه در سال 1389 با وضع عوارض روی صادرات کنسانتره و گندله عملا توجیه سرمایه‌گذاری در این حوزه از بین رفت. از سوی دیگر قیمت دستوری فروش محصول به فولادسازان نیز باعث شده تا سرمایه‌گذاران انگیزه حضور در این حوزه را نداشته باشند. ما در صنعت فولاد در حوزه نورد نیز خیلی جلو رفتیم اما در سایر حوزه‌ها عقب ماندیم.

او همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا امسال وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون معدنی وی در همایش سنگ آهن حضور خواهند داشت یا خیر؟ به شوخی گفت: سه‌شنبه هفته آینده برای آمدن ایشان دعای توسل می خوانیم تا انشاءالله بیایند! امیدواریم این دو مقام مسئول در همایش امسال سنگ آهن حضور داشته باشند و مسائل و مشکلات در حضور آنها طرح و بررسی شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۲۷
کد مطلب: 16500