گروه معادن
 
بانک تخصصی ابزاری برای تقویت بخش معدن
ماين نيوز: به دلیل سرمایه‌گذاری‌های جزئی بخش خصوصی حوزه معدن و صنایع معدنی در گذشته، این بخش نتوانسته نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کند.

از طرف دیگر بانک‌ها بیشتر به سرمایه‌گذاری در بخش‌های زود بازده همچون تجارت تمایل دارند. در شرایطی که فعالیت معدنکاری روندی طولانی دارد از سرمایه‌های بانکی محروم مانده است. این موضوع باعث شده در ایران بانک‌های تخصصی در بخش کشاورزی، صنعت و معدن و... تشکیل شود تا با سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها که بازگشت سرمایه طولانی است رونق بیشتری به این بخش‌ها بدهند. از این رو زمانی که این بانک حمایت‌های لازم را انجام داده‌اند تولید به خوبی رشد کرده است. حال از آنجایی که ایران تنوع بالایی از مواد معدنی با ذخایر مناسبی دارد و ظرفیت افزایش سرمایه‌گذاری در بخش معدن را دارد تشکیل بانک تخصصی کمک‌کننده است.

دولت باید تدبیری بیندیشد تا با سرمایه‌گذاری‌های کلان بخش معدن را تقویت کند. از این‌رو اگر بانک تخصصی معدن از سرمایه کافی برخوردار باشد و سرمایه‌اش را در بهبود فعالیت‌های معدنی اختصاص دهد. به طور قطع درآمدهای بخش معدن افزایش خواهد یافت و از طرف دیگر می‌توان برای اصلاح ساختارهای این بخش گام‌های اساسی برداشت.

اگر در بخش معدن به صورت نظام‌مند سرمایه‌گذاری انجام شود اشتغال کشور افزایش می‌یابد و مسیر بهبود درآمدهای ارزی نیز فراهم می‌شود. همچنین بانک تخصصی به دلیل درک درست از مسائل و مشکلات معدنکاران می‌تواند خیلی از موانع موجود را برطرف کند. یکی دیگر از موضوعاتی که بانک تخصصی می‌تواند در بخش معدن تسهیل کند ارزیابی کارشناسی از صلاحیت فنی معدنکاران است که برای اخذ تسهیلات بانکی باید مورد بررسی قرار گیرد. به همین دلیل می‌توان نتیجه گرفت که بانک‌های تخصصی روند اجرایی اخذ تسهیلات بانکی را کوتاه خواهد کرد و همین منجر می‌شود بخش معدن ایران با بازگشت سرمایه سریع‌تر همراه شود و سرمایه‌داران بیشتری را به سمت این ظرفیت‌ها سوق دهد که این یک مزیت برای توسعه فرآوری محصولات معدنی نیز محسوب می‌شود.

* سیدرسول رنجبران
عضو کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب: 18284
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت