گروه معادن
 
پایان‌نامه دانشجویان معدن، کاربردی شود
ماین نیوز: از ۶۸ ماده معدنی موجود در کشور بیش از ۵۰ نوع آن قابلیت استحصال دارند اما تعدادی از این مواد معدنی با توجه به محدودیت دانش فنی فرآوری محکوم به صادرات و خام‌فروشی هستند.

برای نمونه سلستین یا سولفات استرانسیوم (so۴sr) که از آن به عنوان یک ماده معدنی استراتژیک استفاده می‌کنند فلزی است که می‌تواند در ساخت بدنه هواپیما کاربرد فراوانی داشته باشد، به همین دلیل بهترین راهکار ورود و طراحی دانش فنی ایجاد توافقنامه با دانشگاه‌ها و مراکز علمی است که می‌تواند در قالب موضوع پایان‌نامه‌های دانشجویان مهندسی معدن در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا قرار گیرد.

در واقع رفع بسیاری از مشکلات ایمنی و برنامه‌های توسعه‌ای معادن کشور توسط دانشجویان فنی امکانپذیر است که این مسئله در گرو افزایش تعامل بیشتر واحدهای معدنی و صنعتی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی است تا بر مبنای همکاری‌های دو جانبه مشکلات این بخش مطرح و بررسی‌های لازم برای حل آن انجام شود.

استفاده از فناوری‌های روز در تولید و فرآوری مواد معدنی از دو جهت می‌تواند حائز اهمیت باشد نخست اینکه از میزان هدر رفت مواد معدنی در زمان استخراج و استحصال مواد معدنی کاسته می‌شود، از طرف دیگر فرآوری مواد معدنی را در محصولاتی که ارزش‌افزوده بالایی دارند توسعه دهیم.

بنابراین در صورتی تحقق دانش فنی می‌تواند زمینه جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی را فراهم کند که بستر فرآوری ماده معدنی فراهم شود. حال ایجاد ارزش‌افزوده در مواد معدنی تنها به رشد اقتصادی بخش معدن مربوط نمی‌شود بلکه به دلیل ایجاد توازن در توسعه مناطق محروم کشور ضمن افزایش اشتغال ایجاد واحدهایی از صنایع پایین دستی مربوط به همان معادن را فراهم می‌کند. البته این موضوع نیازمند حمایت‌های تسهیلاتی و ایجاد مسیرهای حمل‌ونقل ریلی و... است تا زمینه جذب سرمایه‌گذاران را نیز فراهم کند.

* مجید پورمقدم
معاون معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۲
کد مطلب: 21277
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت