گروه معادن
 
معاون معدنی سازمان زمین شناسی خبر داد:
استقبال خارجی‌ها از همکاری با ایران در صنایع معدنی
گروه معادن - معاون معدنی سازمان زمین شناسی از پیشنهاد همکاری قزاقستان، چین، روسیه و برخی کشوهای غربی در صنایع معدنی ایران خبر داد و گفت: امیدواریم وعده جدید شرکت قزاقستانی در خصوص بهره برداری معدن طلای ساری گونی کردستان به منظور فرصت خریدن نباشد.
به گزارش ماین نیوز، بهروز برنا با بیان اینکه هنوز برای همکاری با کشورهای خارجی در زمینه اکتشافات معدنی پیشنهاد جدیدی مطرح نشده است، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای خارجی پس از نتیجه مثبت از مذاکرات برای همکاری در صنایع معدنی ایران پیشقدم شده اند اما تا تحریم ها برداشته نشود این همکاری ها قطعی نمی شود زیرا شرکت های پیمانکاری و بهره برداران این کشورها باید برای فعالیت در ایران مانعی سد راه خود احساس نکنند.

او با اشاره به غیرفعال بودن 2200 معدن در کشور گفت: در حال حاضر مشکلات محیط زیستی، اختلافات محلی، نبود نقدینگی، ناتوانی پیمانکاران و عوامل دیگر سبب شده معادن بسیاری در کشور فعال نباشند. فعالیت غیرتخصصی برخی بهره برداران و از سویی رکود حاکم شده در معادن ایران باعث شده معدنکاری رونق نداشته باشد و زنجیره ارزش افزوده در واحدهای معدنی شکل نگیرد.

معاون معدنی سازمان زمین شناسی افزود: معادنی که اخیرا به تعطیلی رسیده اند، اغلب خام فروشی در آنها رواج داشته و حال که درآمدی نمی توانند از این عملکرد برای چرخه اقتصادی معدن داشته باشند، بهره برداران فعالیت استخراج ذخایر معدنی را رها کرده و واحد معدنی به تعطیلی می رسد.

برنا همچنین درباره تمهیدات ویژه و طرح های حمایتی دولت برای معادن زغال سنگ کشور بیان کرد: دولت باید برای معدنکاران زغال سنگ به دلیل سختی کار الزاماتی در نظر بگیرد که این فعالان معدنی با مشکل مواجه نشوند. زیرا استخراج های عمقی از معادن مهارت های خاصی می خواهد که اگر نظارت مستمر و این فعالیت ها مدیریت نشوند، بهره برداری زغال سنگ در سال های آتی بیشتر با مشکل روبه رو خواهد بود.

او همچنین افزود: معادن زغال سنگ از زمانی که زیر نظر ایمیدرو خارج شد و بهره برداری به بخش خصوصی سپرده شد به دلیل مشکلات مالی و ناتوانی مهارت استخراج با مشکلات بسیاری روبه رو شد.

معاون معدنی سازمان زمین شناسی همچنین درباره وعده اخیر بهره بردار قزاقی نسبت به سرعت بخشیدن روند فعالیت ها در معدن ساری گونی گفت: این شرکت قزاقستانی در امر بهره برداری بسیار تعلل داشته و امیدواریم این بار وعده جدید مبنی بر فرصت خریدن نباشد و به صورت واقعی عملیات بهره برداری خود را آغاز کنند.

برنا یادآور شد: ایمیدرو تجربه خوبی در زمینه بهره برداری از معدن طلای زرشوران دارد و اگر باری دیگر این شرکت قزاقی عملیات خود را به صورت جدی آغاز نکند بهترین گزینه برای پیشبرد بهره برداری ذخایر طلای این معدن سازمان توسعه و نوسازی معادن است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۴
کد مطلب: 24005
 
مرجع : اقتصادنيوز