گروه صنایع معدنی سیمان
 
زمینه‌سازی برای افزایش صادرات سیمان ایران به پاکستان
گروه صنایع معدنی >سیمان - مدیرعامل شرکت سیمان خاش گفت: سفر هیات پاکستانی و برگزاری نشست با تجار و مسوولان استان با توجه به سیاستهای تدوین شده در سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه چشم انداز صادرات سیمان ایران در افق 10 ساله، نقطه عطفی در روابط تجاری دو کشور است.
به گزارش ماین نیوز، خسرو جامعی با ابراز خرسندی از حضور هیات تجاری پاکستان در زاهدان به محروم بودن استان سیستان و بلوچستان و ایالت بلوچستان پاکستان اشاره کرد و افزود: هدف مهم شرکت سیمان خاش برای انجام مذاکرات صادرات سیمان به کشور همسایه، کمک به رونق تجاری در منطقه و راه اندازی طرحهای عمرانی نوار مرزی در کشور مقصد است.

وی اظهار داشت: شرکت سیمان خاش به هیچ عنوان چشم داشتی به بازارهای مناطق مرکزی آن کشور و صادرات محصول به افغانستان از طریق پاکستان نداشته و نخواهد داشت.

مدیرعامل سیمان خاش با اشاره به موانع موجود در زمینه صادرات سیمان به کشور پاکستان گفت: از اعضای کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان برای رفع موانع و تسهیل در روند اجرائی صادرات سیمان به کشور دوست و همسایه شرقی'پاکستان'درخواست مساعدت و همکاری دو جانبه کردیم.

وی ادامه داد: دیدار و گفت وگوی تجار و بازرگانان ایرانی و پاکستانی در دومین روز از سومین نشست کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان، در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی زاهدان بسیار مفید بود.

مدیر عامل شرکت سیمان خاش تاکید کرد: در این نشست مهمترین مشکلات تجار هر دو کشور در استان سیستان و بلوچستان و ایالت بلوچستان پاکستان مورد بررسی قرار گرفت و برای انجام صادرات از طریق بازارچه و گمرکات رسمی هر دو کشور رایزنی های لازم صورت پذیرفت.

جامعی اظهار داشت: مهمترین مسایل مطرح شده در این نشست کاهش تعرفه صادرات محصولات، کاهش هزینه حمل ریلی، تسریع در مدت زمان ارزیابی و ترخیص کالاها در مرزها و همچنین تسریع در صدور و افزایش مدت روادیدهای تجاری بود که بررسی و تصمیم گیری در مورد آنها در دستور کار اعضای کمیته قرار گرفت.

وی یادآور شد: اعضای کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان و برخی از تجار منتخب هر دو کشور، با برخی از مدیران و کارکنان شرکت 'سیمان خاش' دیدار و گفت و گو هایی با هدف بهبود صادرات سیمان انجام دادند.

مدیر عامل شرکت سیمان خاش گفت: در این نشست که به میزبانی شرکت 'سیمان خاش' در محل سالن همایش هتل جهانگردی زاهدان برگزار شد، دکتر سعید خان جدون رییس گمرک ایالت بلوچستان پاکستان، ضمن استقبال از گسترش مراودات تجاری دو کشور در زمینه صادرات سیمان عنوان کرد با وجود توانایی آن کشور در زمینه تولید سیمان، هیچ مانعی بر سر راه واردات سیمان از ایران وجود نداشته و تعطیلی موقت صادرات سیمان از مرز میرجاوه مقطعی و از مشکلات داخلی آن کشور بوده که در حال حاضر با مرتفع شدن موانع، واردات سیمان از مرز میرجاوه از سر گرفته شده است.

جامعی افزود: میرشکار رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان و سرپرست هیات ایرانی این کمیته نیز به تمامی تجار حاضر در جلسه توصیه کرد تا به منظور ساماندهی مرزها نسبت به صادرات سیمان از مرزهای رسمی اقدام کنند.

وی ادامه داد: خانم هامون نورد ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد گمرکات استان به منظور حمایت از منافع مرزنشینان و جلوگیری از قاچاق سوخت و کالا، به هیچ عنوان مجوز ترخیص سیمان کارخانجات خارج از استان را از بازارچه های مرزی به تجار نداده و چنانچه تجار تمایل به صادرات از طریق بازارچه های مرزی را دارند، می بایست با مراجعه به کارخانجات سیمان استان نسبت به صادرات سیمان اقدام کنند.

مدیر عامل سیمان خاش تصریح کرد: کنسول پاکستان در ایران نیز ضمن اثر بخش خواندن مذاکرات دوره حاضر و در راستای تسهیل در امر صادرات دو کشور، وعده داد که با پیگیریهای خود در آینده نزدیک مدت زمان صدور روادید برای تجار ایرانی را به یک هفته تا 5 روز کاهش داده و مدت اقامت روادید تجار را نیز به 20 روز از سوی کشور پاکستان افزایش خواهند داد.

به گفته جامعی و بر مبنای توافق صورت گرفته تجار ایرانی برای اخذ روادید به هیچ مدرکی بجز ارائه کپی اظهارنامه جهت نشان دادن انجام صادرات طی 6 ماه قبل از درخواست و مصاحبه حضوری در محل سفارتخانه نیاز ندارند.

وی افزود: کارشناسان شرکت سیمان خاش نیز با هدف افزایش صادرات سیمان به پاکستان با تجار پاکستانی مذاکراتی انجام دادند.

سال قبل افزون بر 380 هزار تن انواع محصول سیمان خاش به خارج صادر شد که این میزان 40 درصد از مجموع تولیدات کارخانه بود. تولیدات شرکت سیمان خاش به لحاظ برخورداری از کیفیت مناسب در بازارهای اروپایی، آفریقایی، آسیایی، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه شامل تانزانیا، مصر، لیبی، کنیا، عراق، عربستان ، پاکستان، افغانستان و غیره مشتری و بازار خاص خود را دارد. روزانه سه هزار تن سیمان و دو هزار و 600 تن کلینکر در این واحد بزرگ تولیدی و صنعتی تولید و به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه می شود.

سومین نشست کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان روز چهارشنبه 28 مرداد با حضور دو هیات ایرانی و پاکستانی به سرپرستی نادر میرشکار رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان و دکتر سعید خان جدون رییس گمرک ایالت بلوچسان پاکستان در زاهدان آغاز شد.

این نشست روز پنجشنبه با صدور موافقتنامه ای به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۴۹
کد مطلب: 27036
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا