گروه معادن سنگ آهن
 
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد:
بهره‌برداری از واحد احیا مستقیم زودتر از زمان مقرر
گروه معادن >سنگ آهن - مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران گفت: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین فعالان بخش بالادست زنجیره فولاد، در نظر دارد تا با اجرای طرح‌های توسعه‌ای گامی بلند در راستای تحقق اهداف خود بردارد.
 
به گزارش ماین نیوز، در همین راستا پروژه احداث کارخانه آهن اسفنجی که یکی از مهم‌ترین اهداف شرکت به شمار می‌آید، تعریف شد. باید توجه داشت که احداث این کارخانه در میزان درآمد، اشتغال‌زایی و تولید شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بسیار تاثیرگذار است، بنابراین در تلاش هستیم که بهره‌برداری زودتر از زمان موعد محقق شود.

مجتبی حمیدیان با اشاره به عملکرد این شرکت در زمینه تولید گندله و کنسانتره در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: با عنایت به اینکه سال گذشته به نام «رشد تولید و مهار تورم» نامگذاری شده بود، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران سیاست‌های درون سازمانی و اهداف خود را به منظور تحقق این شعار تبین کرد. به همین دلیل با بهره‌مندی از تمام توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت، باسرعت در مسیر رشد تولید قدم گذاشتیم و موفق شدیم در سال ۱۴۰۲ رکوردهای خوبی را در زمینه تولید به ثبت برسانیم. به طوری که با همکاری و همدلی تمام کارکنان و مدیران و برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت‌ گرفته، از برنامه تولید پیش‌بینی شده برای تولید گندله در ۹ ماهه سال گذشته جلوتر بودیم. شایان ذکر است که طبق برنامه شرکت، تولید دو میلیون و ۶۱۰ هزار تن گندله در مدت مذکور تعیین شده بود اما میزان تولید کارخانه گندله‌سازی سه چاهون به سه میلیون و ۱۳۷ هزار تن رسید. ضمن اینکه میزان تولید گندله مجموعه در ۶ ماهه نسخت سال ۱۴۰۲ با رشد ۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن همراه شد. علاوه‌براین، رکورد تولید روزانه کنسانتره نیز که آخرین بار در سال ۱۳۹۸ (۱۷ هزار و ۸۱ تن) به ثبت رسیده بود، در سال ۱۴۰۲ شکسته شد و در روز ۹ آذر ماه موفق به تولید ۱۷ هزار و ۷۱۲ تن و در مجموع موفق به تولید چهار میلیون تن کنسانتره در سال گذشته شدیم. به همین دلیل باید گفت که محدودیت‌ها و برخی از چالش‌های مسیر تولید، تاثیری بر سرعت حرکت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در مسیر رشد و توسعه ندارند و ما بدون لحظه‌ای توقف به فعالیت‌های خود در راستای اعتلای هرچه بیشتر صنعت فولاد کشور ادامه خواهیم داد. در نتیجه در سال جاری هم این روند رو به رشد تداوم می‌یابد و رکوردهای بیشتری در زمینه تولید به ثبت خواهیم رساند.

رشد و توسعه، اهداف نهایی هر سازمان

وی در خصوص طرح‌های توسعه‌ای که در دستور کار شرکت سنگ آهن مرکزی ایران قرار دارد، عنوان کرد: توسعه و گسترش فعالیت‌ها از مهم‌ترین اهداف هر سازمانی محسوب می‌شوند که ارزش‌ها و آرمان‌های آن‌ها در راستای رشد تولید، افزایش‌بهره‌وری، افزایش ارزش‌آفرینی برای سهام‌داران و ذی‌نفعان، رشد اقتصادی منطقه‌ای و کشوری، اشتغال‌زایی، تکمیل زنجیره ارزش، اعتلای صنایع کشور و… است. شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به عنوان یکی از بنگاه‌های اقتصادی بزرگ در کشور که نقش و جایگاه آن در ارتقای صنعت فولاد ایران غیرقابل انکار است، در نظر دارد تا با اجرای طرح‌های توسعه‌ای مختلف در سه حوزه معدنی، صنعتی و زیرساختی، به اهداف خود جامه عمل بپوشاند. در همین راستا برای سرعت‌بخشی به روند اجرای سایر طرح توسعه‌ای شرکت، اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های زیرساختی را در اولویت کار قرار دادیم؛ با پیاده‌سازی این رویکرد، پس از افتتاح پروژه پست برق ۱۵۰ مگاواتی عملیات اجرایی دو نیروگاه ۲۵ مگاواتی و یک نیروگاه خورشیدی آغاز شد که خوشبختانه یکی از نیروگاه‌های ۲۵ مگاواتی در تابستان سال گذشته وارد مدار شد و دیگری آماده بهره‌برداری است. علاوه‌براین، کلنگ احداث کارخانه کنسانتره‌سازی با ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال گذشته به زمین زده شد که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، ظرف مدت ۳۰ ماه به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین در تلاش هستیم تا کارخانه دیگری را با ظرفیت تولید دو میلیون تن کنسانتره در سال احداث کنیم که اقدامات قانونی آن در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در رابطه با اقدامات این شرکت در زمینه اکتشافات و بهره‌برداری از معادن جدید سنگ‌آهن، اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به لزوم افزایش میزان تولید شرکت‌های فعال در بالادست زنجیره فولاد و نیاز مبرم فولادسازان کشور به مواد اولیه بیشتر در راستای تحقق اهداف کلان تعیین شده در چشم‌انداز صنعت فولاد ایران، بر آن شدیم تا با انجام اقداماتی در زمینه تولید و اکتشافات، به نگرانی فعالان این عرصه در خصوص تامین مواد اولیه پایان داده و تضمینی برای ادامه روند رو به رشد صنعت فولاد کشور باشیم. به همین دلیل عملیات اکتشافی و بررسی معادن ساغند شمالی، ناریگان ۸، ناتک و گیورد در اولویت قرار گرفت که در حال حاضر با پایان اقدامات مربوطه، نقشه بهره‌برداری از این معادن در حال آماده‌سازی است. پیش‌بینی می‌کنیم که در سال جاری عملیات بهره‌برداری از معادن مذکور که ذخیره آن‌ها در مجموع ۲۵۰ میلیون تن برآورد شده است، آغاز شود. البته باید توجه داشت که برداشت‌های سطحی از ذخایر معدن ناریگان ۸ در حال انجام بوده و ما به دنبال این هستیم که پس از تکمیل مطالعات اکتشافی، مدل بهره‌برداری عمیق را ارائه دهیم.

حمیدیان در ادامه به اقدامات شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در زمینه تحقیق، پژوهش و نوآوری نیز اشاره کرد و افزود: در کنار افزایش فعالیت‌‌های اکتشافی، یکی از مسائلی که امروزه در بخش معدن بسیار مورد توجه قرار گرفته، مقوله هوشمندسازی است. شرکت سنگ‌ آهن مرکزی ایران که همواره سعی می‌کند روی لبه فناوری حرکت کرده و جزو سردمداران این زمینه باشد، پیش‌قدم شد تا بهره‌برداری از یکی از معادن زیرنظر خود را به صورت هوشمند انجام دهند. علاوه‌براین، به منظور سرعت‌بخشی به فرایندهای هوشمند‌سازی و شفاف‌سازی امور، نسبت به تدوین سند تحول دیجیتال نیز اقدام کردیم؛ شایان ذکر است که شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، اولین شرکتی به شمار می‌آید که به صورت خودمحور اقدام به تدوین این سند کرده است و اجرای آن صرفه‌جویی سالیانه یک هزار میلیارد تومانی را برای ما به همراه دارد. اگرچه از ظرفیت‌های بالای شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تحقیق، پژوهش و نوآوری نیز غافل نشده و هم‌اکنون با ۱۲۰ شرکت دانش‌بنیان همکاری داریم. یکی از اقدامات مهمی که در این خصوص صورت گرفت، امضای تفاهم‌نامه همکاری شرکت سنگ آهن مرکزی ایران با پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در راستای تعریف و اجرای طرح‌های لازم برای رفع نیازهای پژوهشی و فناورانه شرکت است. گفتنی است که در چشم‌انداز شرکت سنگ‌ آهن مرکزی ایران، تامین ۲۰ درصد از درآمد شرکت از حوزه دانش‌بنیان در نظر گرفته شده است که نتیجه این هدف‌گذاری و سایر برنامه‌ریزی‌های انجام شده، در عملکرد آتی شرکت به وضوح مشاهده خواهد شد.

برگ زرینی در دفتر افتخارات شرکت سنگ آهن مرکزی

وی در پایان با اشاره به نقطه عطف طرح‌های توسعه‌ای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، خاطرنشان کرد: در راستای تکمیل زنجیره ارزش و تولید، سودآوری بیشتر برای سهام‌داران و ذی‌نفعان و همچین رشد اشتغال‌زایی، نسبت به احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال اقدام کردیم که فروش شرکت را به دو برابر افزایش می‌دهد. این پروژه یکی از اولین طرح‌هایی محسوب می‌شود که قابلیت تولید سه محصول اعم از آهن اسفنجی داغ (HDRI)، آهن اسفنجی سرد (CDRI) و بریکت داغ (HBI)را دارد و میزان پیشرفت آن تا اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۲۵ درصد بوده است. شایان ذکر است که عملیات اجرایی طرح مذکور در خرداد ماه ۱۴۰۲ آغاز شد و زمان بهره‌برداری از آن، بهمن ماه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است اما سعی بر این داریم تا با سرعت ‌بخشیدن به روند اجرای فرایندها، این زمان به حداقل رسیده و هرچه سریع‌تر شاهد بهره‌برداری از کاخانه تولید آهن اسفنجی باشیم. همان طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، یکی از اهداف ما از اجرای این پروژه رشد اشتغال‌زایی در منطقه است که خوشبختانه با بهره‌برداری از این کارخانه برای ۳۲۰ نفر به طور مستقیم و بیش از سه هزار نفر به طور غیرمستقیم، زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. باید اضافه کنم که شرکت سنگ آهن مرکزی ایران همواره توجه خاص و ویژه‌ای به محیط زیست و انجام اقداماتی در راستای حفاظت از آن دارد که به همین دلیل همگام با احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با تکنولوژی‌های سازگار با محیط زیست، نسبت به کاشت نهال و توسعه فضای سبز در سایت کارخانه مذکور اقدام کردیم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۰
کد مطلب: 72622
 
مرجع : فلزات‌آنلاین