گروه معادن فلزات گرانبها
 
مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار خبرداد:
قول آهن فروشان و طلا فروشان بر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده
گروه معادن >فلزات گرانبها - مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار گفت:‌ در جلسه اخیر آهن فروشان و طلا فروشان با مسئولان سازمان مالیاتی و استانداری تهران قرار بر این شد مالیات بر ارزش افزوده در مورد این دو صنف طبق قانون اجرا، ولی ابهامات اجرایی در کمیته‌ای حل شود.
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا جعفریان درباره جلسه روز شنبه آهن فروشان و طلافروشان با سازمان امور مالیاتی در محل استانداری تهران، افزود: در این جلسه که با حضور مسئولان سازمان امور مالیاتی، مسئولان اتحادیه طلا فروشان ، اتحادیه آهن فروشان و معاون استانداری تهران برگزار شد، تاکید بر این بود که هیچ کس نمی‌خواهد جلوی قانون بایستد و همه تاکید داشتند که قانون مالیات بر ارزش افزوده باید اجرا شود، اما قرار شد کمیته‌ای تشکیل شود و ابهامات طلا فروشان و آهن فروشان در آن مطرح شده و ابهامات از طریق قانون برطرف شود، اما همه در خدمت اجرای قانون قرار دارند.

وی افزود: جمع بندی این بود که مالیات فعلا اجرا شود، تصمیم اصلی تا ۲۰ روز آینده در کمیته‌ای با حضور معاون استانداری تهران، اتحادیه طلافروشان، آهن فروشان و مسئولان سازمان امور مالیاتی گرفته شود.

جعفریان افزود: در مواد 3 و 14 قانون مالیات بر ارزش افزوده که از قوانین مالیات غیر مستقیم است، تاکید بر گرفتن مالیات در مبدا ورودی و تولید ارزش افزوده دارد و در مراحل بعدی تولید از مابه‌التفاوت ارزش ایجاد شده مالیات گرفته‌ می‌شود.

وی گفت: قرار بر این شد که ضمن پرداخت مالیات قانونی اگر ابهامی در نحوه اجرا وجود دارد، با مذاکره حل شود.

مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار افزود: فعالان صنف آهن و طلا اعلام کردند، در معاملات صنف آهن ضریب مالیاتی دو درصد است، یعنی اگر یک فعال آهن فروش یک میلیارد تومان فروش داشته باشد، 980 میلیون تومان آن سرمایه خودش بوده و تنها 20 میلیون تومان سود داشته و باید طبق قانون مالیات ارزش افزوده از این سود آهن فروش و نه اینکه از کل مبلغ یک میلیارد تومان مالیات گرفته شود. اگر نرخ مالیات 6 درصد باشد، نباید آهن فروش 60 میلیون تومان مالیات بدهد که اگر این رقم را هم پرداخت نکرد، 60 میلیون تومان جریمه نیز به آن اضافه می‌شود که در مجموع 120 میلیون تومان باید بدهد. در حالی که کل سود آهن فروش فقط 20 میلیون تومان بوده است و باید 6 درصد از این سود 20 میلیونی گرفته شود.

مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار افزود: در ماده 3 قانون مالیات بر ارزش افزوده آمده است، دولت باید مطالبه مالیات ارزش افزوده بکند، از طرفی آهن‌ فروشان هم موظف شدند، واقعیت صنف خود را به سازمان مالیاتی ارائه کنند و مالیات قانونی را بپردازند.

جعفریان در مورد اینکه گفته می‌شود، عده‌ای از طلا فروشان مالیات ارزش افزوده را از مشتری و مردم می‌گیرند، اما به دولت نمی‌پردازند، گفت:‌ در این جلسه مقرر شد اگر کسی مالیات از مردم گرفته و به دولت نپرداخته است، کار خلافی کرده است و باید با او برخورد شود.

مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار تاکید کرد: در مورد طلا قرار شد، در مراحل ساخت و تبدیل طلا که بین بنکداران مرسوم است و مثلا یک کیلوگرم طلای خام می‌دهند و یک کیلو مصنوعات طلا می‌گیرند و برای مابه‌ازای آن سرک یا حق‌العمل می‌پردازند، در این مرحله از حق‌العمل و اجرت ساخت مالیات ارزش افزوده گرفته شود.

وی تاکید کرد: در مورد طلا فروشانی که مصنوعات طلا را به مردم و مصرف‌کننده نهایی می‌فروشند، یا به اصطلاح ویترینی‌های طلا فروشی هستند، آن‌ها از جنس طلا به علاوه سود طلا فروش و اجرت ساخت مالیات ارزش افزوده را محاسبه می‌کنند و از مشتری نهایی می‌گیرند و موظف هستند همان مالیات را به دولت بپردازند.

جعفریان گفت: مثلا اگر یک قطعه النگوی طلا یک میلیون تومان به مصرف‌کننده فروخته شده، 8 درصد آن یعنی 80 هزار تومان به عنوان مالیات ارزش افزوده به قیمت آن اضافه می‌شود و مصرف‌کننده به مغازه‌دار می‌دهد که این پول به صورت ودیعه نزد او می‌ماند و در پایان هر فصل به سازمان امور مالیاتی اظهار و پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: همه شرکت‌کنندگان این جلسه بر اجرای قانون تاکید داشتند و مقرر شد ابهامات از طریق کمیته مشترک و از طریق قانونی حل شود.

انتهای پیام
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۶
کد مطلب: 9161
 
مرجع : خبرگزاری فارس