گروه معادن سنگ آهن
 
چادرملو در صدر توليدكنندگان كنسانتره سنگ آهن كشور
گروه معادن >سنگ آهن - مجمع عمومي عادي سالانه بزرگ ترين توليدکننده کنسانتره سنگ آهن کشور با حضور بيش از 91 درصد از سهامداران برگزار شد.
به گزارش ماين نيوز، در مجمع شرکت معدني و صنعتي چادرملو رياست جلسه مطابق ماده 101 لايحه اصلاحي قانون تجارت بر عهده آقاي محمدرضا خورسندي بود. همچنين آقايان کمال الدين گلچين و مرتضي علي اکبري ناظران اين جلسه بودند. علاوه بر اين محمود نوريان مديرعامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو سمت دبيري جلسه را بر عهده داشت. در همين حال پس از انتخاب هيات رئيسه جلسه مجمع آقاي خورسندي مجمع يادشده را در راستاي دستورات جلسه هدايت کرد.

به طوري که گزارش هيات مديره و حسابرس مستقل و بازرس قانوني شرکت در خصوص عملکرد هيات مديره، صورت هاي مالي مشتمل بر ترازنامه، سود و زيان، سود و زيان انباشته، گردش وجوه نقد و يادداشت هاي پيوست آن براي سال مالي منتهي به 29/12/1392 از سوي مديرعامل و حسابرس قانوني شرکت قرائت شد.

در همين راستا مديرعامل شرکت به پرسش هاي سهامداران در خصوص عملکرد سال مالي 92 پاسخ داد.

علاوه بر اين معاملات مشمول ماده «129» لايحه اصلاحي قانون تجارت مورد تاييد و تنفيذ قرار گرفت.

از ديگر تصميمات جلسه يادشده تقسيم سود سال مالي منتهي به 29 اسفندماه 1392، به مبلغ 12.600.000 ميليون ريال (به ازاي هر سهم 1.050 ريال) بين سهامداران بود.

از طرفي موسسه حسابرسي تدوين و همکاران به عنوان حسابرس و بازرس اصلي و موسسه حسابرسي بهراد مشار به عنوان بازرس علي البدل براي سال مالي 1393 انتخاب شدند.

همچنين روزنامه هاي «دنياي اقتصاد» و «اطلاعات» به عنوان روزنامه کثيرالانتشار براي درج آگهي هاي شرکت در سال مالي 93 انتخاب شدند.

افزايش قيمت هاي فروش محصولات

به دنبال تغييرات عمده به وجود آمده در قيمت هاي محصولات فولادي (از جمله شمش شرکت فولاد خوزستان) که منجر به افزايش قيمت هاي محصولات ياد شده گرديد، قيمت فروش مواد اوليه به مجتمع هاي فولادي، در انواع مختلف نيز افزايش يافت.

جدول ميانگين نرخ فروش پايه محصولات در سنوات 92 و 91 به صورت مقايسه اي به شرح جدول* مي باشد.

در پي اختلاف مباني قيمت گذاري سنگ آهن بين شرکت هاي معدني و فولادي، پس از مذاکرات طولاني و عديده، در سال 1385 نهايتا اين توافق بين شرکت هاي ياد شده به عمل آمد که نرخ فروش کنسانتره سنگ آهن تابعي از ميانگين قيمت فروش شمش توليدي شرکت فولاد خوزستان باشد.

نرخ فروش کنسانتره به شرکت هاي فولاد مبارکه و خوزستان، به ترتيب شامل ضرايب 12 و 10 درصد و براي نرخ فروش گندله، ضريب 23 درصد ميانگين قيمت فروش شمش فولاد خوزستان در دوره هاي 3 ماهه و تعميم ميانگين سالانه براي 4 دوره 3 ماهه، توافق و تا پايان سال 1391 به همين نحو عمل گرديد.

در سال 1392 نرخ فروش کنسانتره به شرکت هاي فولاد مبارکه و خوزستان به ترتيب شامل ضرايب 14 و 12 درصد و نرخ فروش گندله ضريب 25 درصد ميانگين قيمت فروش شمش فولاد خوزستان در دوره هاي 3 ماهه و تعميم ميانگين سالانه براي 4 دوره 3 ماهه تعيين و در صورت حساب هاي فروش اعمال گرديده است.

نرخ فروش سنگ آهن دانه بندي نيز به تبع تغييرات قيمت هاي مواد اوليه مجتمع هاي فولادسازي داراي افزايش بوده است. ليکن تعيين قيمت فروش به خريداران، از نتايج مزايده هاي برگزارشده پيروي مي كند.

طرح هاي در دست تکميل

الف) طرح احداث کارخانه فولاد چادرملو (احياء و ذوب) در جوار گندله سازي اردکان (در دست اجراء):

1- ظرفيت طرح شامل:
- بخش ذوب و ريخته گري:توليد سالانه يک ميليون تن فولاد خام (به صورت بيلت و بلوم)
- بخش توليد آهن اسفنجي : توليد سالانه 55.1 ميليون تن آهن اسفنجي

2- کل سرمايه گذاري ريالي و ارزي آخرين برآورد:
2.724 ميليارد يورو
- سهم ارزي: 235 ميليون يورو

3- هزينه شده تا پايان سال 1392:
8.382 ميليارد ريال

4- پيشرفت فيزيکي تا پايان سال 1392: بخش فولادسازي 85 درصد، بخش احيا مستقيم 5.12 درصد

5- برنامه زماني اوليه اجراي طرح: 36 ماه از تاريخ تنفيذ قرارداد ( اواخر مهرماه سال 1389 )

6- پيش بيني اوليه تاريخ خاتمه طرح: برنامه زماني فوق به علت مشکلات اجرايي با تاخير مواجه شده، در برنامه فعلي پيش بيني شده است که مدت زمان اجراي طرح فولادسازي افزايش و نهايتا طرح در پايان سال 1393 و طرح احيا مستقيم طبق برنامه در خردادماه سال 1395 راه اندازي آزمايشي خواهد شد.

7- تاثير تکميل پروژه بر عملکرد شرکت:
- کمبود فولاد خام در کشور، و پوشش تقاضاهاي موجود در بازار.
- مقدمات اجراي طرح احداث واحد مگامدول احياي مستقيم به ظرفيت توليد سالانه 6.1 ميليون تن آهن اسفنجي در قالب طرح فوق و تکميل زنجيره خط توليد فولاد آغاز شده است.
- عوامل فوق موجب مي شود که با راه اندازي کارخانه فولاد، استفاده کامل از ارزش افزوده مواد معدني و افزايش سودآوري فراهم شود.

8- تغييرات انجام شده در برآوردهاي اوليه در مبالغ سرمايه گذاري و زمان بهره برداري:
با توجه به اصلاحات سخت افزاري از قبيل شارژ آهن اسفنجي داغ، سيستم تبريد آب، (اصلاحات فوق باعث کاهش هزينه برق و آب مصرفي و افزايش مقدار توليد خواهد شد) افزايش نرخ ارز و تورم شديد قيمت ها و اضافه شدن پروژه احداث واحد مگامدول احياي مستقيم، سقف سرمايه گذاري کل طرح به مبلغ 12.724 ميليارد ريال اصلاح شده است در مورد برنامه زماني اجراي طرح همان طور که در بند «6» اعلام شده زمان اجراي طرح افزايش و در پايان سال 1393 راه اندازي آزمايشي خواهد شد.

مشخصات عمومي پروژه احياي مستقيم
- ظرفيت پروژه، توليد 55.1 ميليون تن آهن اسفنجي به روش ميدرکس مي باشد.
- ماده اوليه اصلي مصرفي پروژه، گندله مي باشد که از مجتمع گندله سازي اردکان تامين خواهد شد.
- پروژه در جوار کارخانه فولاد چادرملو و گندله سازي اردکان اجرا مي گردد.
- وزن تجهيزات مکانيکي و الکترويکي 16.000 تن.
- وزن اسکلت فلزي 10.000 تن.
- ساخت داخل در بخش تجهيزات و اسکلت فلزي60 درصد.
- برق مصرفي 135 کيلووات ساعت بر تن توليد.
- گاز مصرفي 300-288 نرمال مترمکعب بر تن توليد.

قرارداد پروژه احداث يک واحد مگا مدول احيا مستقيم به روش ميدرکس با ظرفيت حدود 55.1 ميليون تن آهن اسفنجي در سال به عنوان پروژه تکميلي فولادسازي در تاريخ 14/12/1391 توسط شرکت معدني و صنعتي چادرملو تنفيذ شد.

در اين پروژه کنسرسيوم پاميدکو – CPG مسووليت خدمات تکنولوژيک پروژه و تامين تجهيزات داخلي و خارجي و هدايت عمومي آن را به عهده دارند- اين شرکت مسووليت خدمات طراحي را در قالب يک قرارداد داخلي به شرکت وريا طرح واگذار کرده است.

مشاور کارفرما در اين پروژه شركت مهندسي ارکان تدبير صنايع است که وظيفه نظارت کارگاهي را نيز بر عهده دارد.

بخش اجرايي پروژه نيز به عهده شرکت آسفالت طوس است که اين قرارداد نيز در ارديبهشت 92 تنفيذ شده است. در واقع اين پروژه به منظور تکميل چرخه توليد فولاد و در ادامه طرح فولادسازي تعريف شده است.

طرح احداث نيروگاه (در دست اجرا)

براساس تصميمات هيات مديره شرکت، اجراي طرح نيروگاه در جوار کارخانه گندله سازي ارکان، در برنامه هاي شرکت قرار گرفته و پس از بررسي هاي لازم، قرارداد اجراي طرح با شرکت مپنا (مديريت پروژه هاي نيروگاهي ايران) منعقد شده است.

1- مشخصات طرح:
- هدف از اجراي طرح مذکور تامين برق مورد نياز طرح هاي فولادسازي مجتمع و محل اجراي طرح در جوار کارخانه گندله سازي اردکان است.
- ظرفيت طرح: ظرفيت توليد اسمي 500 مگاوات.
- برنامه زماني اجراي طرح: 36 ماه از تاريخ تنفيذ قرارداد.
- پيش بيني کل سرمايه گذاري طرح در قرارداد به مبلغ 265 ميليون يورو مي باشد. (معادل 12.093 ميليارد ريال).
- در اين طرح تا پايان سال 1392 معادل 7.465 ميليارد ريال هزينه شده است. ضمنا در صورت وجود برق مازاد بر مصرف يا تعادل در مصرف آن، به استناد تصويب نامه هيات وزيران به شماره 16825/ت/33188 ه مورخ 8/4/1384، با عنوان «آيين نامه اجرايي شرايط و تضمين خريد برق» امکان عقد قرارداد بلندمدت فروش با توانير و يا مديريت فروش برق به قيمت هاي تضميني وجود دارد

پيش بيني طرح هاي اجرايي آتي

1- طرح احداث کارخانه گندله سازي جديد
اجراي اين طرح با موافقت سهامداران عمده شرکت مورد تصويب هيات مديره شرکت قرار گرفته و اقدامات اوليه از قبيل تهيه گزارش فني و اقتصادي، اخذ جواز تاسيس و درخواست تامين امکانات زيربنايي توسط موسسات ذي ربط و مطالعات زيست محيطي انجام گرديده و مذاکرات و توافقات اوليه جهت خريد ماشين آلات و تجهيزات طرح فوق، با تامين کنندگان خارجي به عمل آمده است.

مشخصات طرح:
1- ظرفيت توليد سالانه 2.500.000 تن
2-پيش بيني اوليه سرمايه گذاري6.000 ميليارد ريال
3- برنامه زماني اجراي طرح:4 سال پس از عقد و تنفيذ قرارداد
در اين طرح تاکنون 2.178 ميليون ريال هزينه شده است

2- طرح توسعه و افزايش ظرفيت کارخانه گندله سازي اردکان تا 4 ميليون تن در سال
کارخانه گندله سازي اردکان هم اکنون با ظرفيت کامل (توليد 4.3 ميليون تن در سال) در حال توليد مي باشد. با توجه به اجراي طرح هاي جديد احياي مستقيم و توليد آهن اسفنجي و توسعه واحدهاي موجود در برنامه هاي آتي (شرکت هاي آهن و فولاد غدير ايرانيان و آهن و فولاد ارفع) لذا افزايش توليد کارخانه گندله سازي موجود در برنامه هاي شرکت قرار گرفته است.
در اين طرح مطالعات و بررسي هاي مقدماتي مهندسي مربوط به افزايش ظرفيت تجهيزات تکنولوژي خط توليد توسط شرکت کوبه استيل ژاپن انجام شده است.

مشخصات طرح:
1- افزايش ظرفيت توليد سالانه 600 هزار تن
2- سرمايه گذاري 843 ميليارد ريال
3- برنامه زماني اجراي طرح 18 ماه پس از تنفيذ قرارداد

3- طرح احداث 2 واحد نورد به ظرفيت توليد سالانه 1.100 هزار تن و سرمايه گذاري 2.390 ميليارد ريال در برنامه آتي شرکت است که اميدواريم مقدمات عمليات اجرايي طرح فوق در سال 1393 شروع و پيش بيني مي شود از زمان تنفيذ قرارداد به مدت 36 ماه اجرا شود.

4- شرکت صنايع آهن و فولاد سرمد ابرکوه (سهامي خاص)

شرکت صنايع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به منظور اجراي طرح توليد آهن و فولاد با مشارکت شرکت معدني و صنعتي چادرملو، در اجراي مصوبه مورخ 30/11/1391 هيات مديره و مشارکت شرکت سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات تشکيل شد.
هم اکنون سهامداران شرکت عبارتند از شرکت معدني و صنعتي چادرملو با 65 درصد سهام و شرکت سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات با 35 درصد سهام.
مشخصات طرح:
1- ظرفيت اسمي:
بخش فولادسازي 650.000 تن شمش فولاد
بخش نورد 450.000 تن محصول
2- سرمايه گذاري کلي طرح: 7.691 ميليارد ريال
شامل: اعتبارات ريالي 2.913 ميليارد ريال
اعتبارات ارزي 106.177.550 يورو (نرخ تسعير ارز هر يورو 45.000 ريال)

توضيح آنکه معادل ريالي ارز فوق 4.778 ميليارد ريال مي باشد که نهايتا جمع کل اعتبار طرح به مبلغ 7.691 ميليارد ريال پيش بيني شده است.
3- برنامه زمان بندي شروع و اجراي طرح:
1- احداث کارخانه نورد آذرماه 1391
2- احداث کارخانه فولاد تيرماه 1392
4- برنامه زماني خاتمه طرح:
1- کارخانه نورد اسفندماه 1393
2- کارخانه فولادسازي اسفندماه 1396
5- مشارکت در شرکت تامين و انتقال آب خليج فارس:

در اجراي مصوبه مورخ 12/5/1392 هيات مديره شرکت مقرر گرديد، شرکت معدني و صنعتي چادرملو با خريد 20 درصد سهام شرکت تامين و انتقال آب خليج فارس جهت اجراي طرح انتقال آب از خليج فارس به صنايع معدني جنوب غرب کشور مشارکت كند.

سهامداران شرکت عبارتند از:
1- شرکت معدني و صنعتي گل گهر 40 درصد سهام
2- شرکت ملي مس ايران 30 درصد سهام
3- شرکت معدني و صنعتي چادرملو20 درصد سهام
4- شرکت فدک کوثر هشتم10 درصد سهام
جمع 100 درصد

مشخصات کلي طرح:

موقعيت جغرافيايي و محدوده اجراي طرح:

موقعيت طرح در استان هاي هرمزگان، کرمان و يزد واقع مي باشد. طرح از قسمت غرب شهر بندرعباس، از محل تاسيسات آب شيرين کن در دست احداث (مجاوز کشتي سازي) آغاز شده و در ادامه مسير به سمت شمال پس از عبور از ارتفاعات شهرهاي فين و حاجي آباد وارد دشت شده و به سمت مجتمع معدني و صنعتي گل گهر واقع در 50 کيلومتر جنوب غربي سيرجان و از آنجا به سمت معادن مس سرچشمه واقع در جنوب غرب شهر رفسنجان در استان کرمان حرکت مي کند. در ادامه به مجمع معدني و صنعتي چادرملو و مجتمع فولاد اردکان در استان يزد منتهي مي شود.

هدف از اجراي طرح: هدف عمده طرح انتقال آب نمک زدايي شده به صنايع جنوب شرق کشور و تامين بخشي از نيازها و مصارف آب مجتمع هاي توليدي در حال بهره برداري و طرح هاي توسعه آنها (معادن مس سرچشمه، سنگ آهن گل گهر، سنگ آهن چادرملو و ...) مي باشد.

مسير خط انتقال از غرب بندر عباس شروع و بعد از تامين آب مجتمع معدني و صنعتي گل گهر به طرف مجتمع مس سرچشمه ادامه يافته و نهايتا به صنايع فولادي و معدني استان يزد منتهي مي شود.

اجراي قطعه اول طرح: قطعه اول طرح از بندرعباس تا مجتمع معدني و صنعتي گل گهر به طول حدود 300 کيلومتر شامل خط انتقال فولادي به قطر 1.600 ميليمتر و با ظرفيت انتقال 110 ميليون مترمکعب در سال (4 مترمکعب در ثانيه) از طريق 7 ايستگاه پمپاژ از بندرعباس به مجتمع گل گهر مي باشد. در اين قطعه يک تونل به طول حدود 3.000 مترمکعب پيش بيني شده است. هزينه هاي اجرايي قطعه اول در مجموع 14.700 ميليارد ريال و برنامه زماني اجراي طرح 4 سال پيش بيني گرديده است. مناقصه قطعه اول طرح انجام و بازگشايي پاکات «الف» و «ب» در تاريخ 18/12/1392 و جلسه بازگشايي پاکت «ج» در تاريخ 24/12/92 انجام و در دست بررسي مي باشد.

پيش بيني برنامه هاي اجرايي سال 1393:

1- تکميل نصب ماشين آلات و تجهيزات بخش نورد و حصول به پيشرفت فيزيکي 2.24 درصد و خاتمه عمليات نصب و انجام عمليات تست در زمستان سال 1393
2- اتمام طراحي تفضيلي تجهيزات و ماشين آلات: ساخت خارج بخش فولادسازي و حصول به پيشرفت فيزيکي 22 درصد
3- اتمام عمليات برق رساني خط 230 کيلووات طرح و تکميل فاز اول پست
4- اجراي عمليات ساخت سيتم RO براي پروژه نورد و تکميل آن.

برنامه ها و چشم انداز وضعيت چادرملو براي سال 93
- ادامه روند اجراي برنامه هاي افزايش توليد کنسانتره سنگ آهن، بالاتر از ظرفيت اسمي (مشابه سال هاي گذشته) و توليد محصولات سنگ آهن دانه بندي شده و گندله طبق برنامه مصوب سال 1393
- ادامه عمليات اجرايي طرح احداث کارخانه فولاد و احياي مستقيم چادرملو با ظرفيت توليد سالانه يک ميليون تن شمش فولاد (قابل ارتقا 1.300.000 تن و 1.550.000 تن آهن اسفنجي) در جوار کارخانه گندله سازي اردکان و حصول به پيشرفت فيزيکي طبق برنامه هاي پيش بيني شده براي سال 1393
- ادامه عمليات اجرايي مربوط به طرح احداث نيروگاه به ظرفيت 500 مگاوات و شروع عمليات راه اندازي فاز اول (واحد گازي شماره يک) در پايان سه ماهه اول سال 93 و راه اندازي فازدوم (واحد گازي شماره 2) در اواخر سه ماهه دوم سال 1393
- تداوم مطالعات و بررسي هاي تکميلي مهندسي جهت اجراي طرح افزايش ظرفيت کارخانه گندله سازي اردکان تا 4 ميليون تن (افزايش توليد 600 هزار تن)
- در طرح توليد آهن و فولاد سرمد ابرکوه که 65 درصد سهام آن متعلق به شرکت است عمليات نصب ماشين آلات بخش نورد آن خاتمه و در سه ماهه چهارم سال 1393 عمليات توليد آزمايشي آغاز و در بخش فولادسازي نيز طراحي تفصيلي تجهيزات و ماشين آلات ساخت خارج انجام و طبق برنامه عمليات اجرايي شروع خواهد شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۲
کد مطلب: 9788