گروه معادن
 
رئیس کمیته معدن مجلس:
نظام مهندسی معدن می تواند مسئولیت دولت در بخش معادن را برعهده گیرد
گروه معادن - رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی معتقد است: دولت تصدیگری را رها کند و مسئولیت خود در بخش معادن را به سازمان نظام مهندسی معدن واگذار نماید.
به گزارش ماين نيوز، داریوش اسماعیلی  اظهار داشت: امروز نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بیشترین گزارش و گلایه را از وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص نبود نظارت کافی و لازم بر روی معادن دارند و پاسخ این وزارتخانه هم نداشتن نیروی لازم برای اعمال مدیریت بر این بخش است.

وی اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی معدن ایران یکی از تشکل های مردم نهاد است که اکنون حدود ۳۰ هزار متخصص در آن عضویت دارند و به عنوان بهترین جایگزین دولت در بخش معدن محسوب می شود.

اسماعیلی افزود: سازمان نظام مهندسی معدن دارای گرایش های مختلف است و می تواند جانشین شایسته ای در بخش اجرایی مربوط به معادن باشد و در عین حال عینیت بخشیدن به بحث خصوصی سازی است.

وی برقراری برنامه های مستمر آموزشی برای فعالان بخش معدن و آشنایی با تازه ترین دستاوردهای روز جهانی در این حوزه را از دیگر ویژگی هایی که با واگذاری امور به سازمان مذکور می توان فعالیت در این بخش را ساماندهی کرد، دانست.

به گفته اسماعیلی، براساس آمارهای منتشر شده ایران یکی از ۱۰ کشور شاخص معدنی دنیا محسوب می شود، اما با وجود آنکه پتانسیل و جاذبه بخش معدن و صنایع معدنی در کشور بسیار گسترده است، تاکنون به درستی این بخش مورد توجه قرار نگرفته است.

وی، بهره گیری از سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی را مهم دانست و گفت: در حال حاضر هفت درصد از ذخایر معدنی کشور با ۵۷ میلیارد تن ماده معدنی شناسایی شده که ۳۷ میلیارد تن ذخیره قطعی دارند.

اسماعیلی ابراز امیدواری کرد: دولت در همه بخش ها امکان هدایت سرمایه ها به سمت بخش معدن و صنایع معدنی را فراهم سازد.

امروز بیش از پنج هزار معدن فعال در سطح کشور وجود دارد و سال گذشته میزان مواد معدنی استخراج شده ۳۷۰ تا ۳۹۰ میلیون تن اعلام شد.

رئیس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید ارتباط مناسبی با بخش خصوصی فعال در معادن و صنایع معدنی برقرار سازد تا امکان رونق بخشی در این زمینه فراهم شود.

وی ارتباط منسجم بین دانشگاه و بخش های معدنی با وزارت صنعت، معدن و تجارت را مهم دانست و گفت: لازم است در جهت عمق بخشیدن به این مساله گام های جدی برداشت.

اسماعیلی تاکید کرد: دولت یازدهم باید بیش از پیش به بخش معدن به عنوان یک رویکرد جدی در این دوره توجه و جذابیت های آن با بسترسازی لازم، زمینه حرکت سرمایه ها را به این بخش فراهم کند.

سازمان نظام مهندسی معدن ایران دارای چهار گرایش اصلی معدن، متالورژی، نقشه برداری و زمین شناسی است و متخصصین رشته های فرعی مانند مهندسی مواد با ۵ گرایش مهندسی شیمی (معدنی - محیط زیست)، برق، مکانیک، رایانه و مهندسی صنایع (گرایش ایمنی صنعتی) نیز در آن عضویت دارند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۹
کد مطلب: 1435