گروه معادن ساير حوزه ها
 
غبار تعطیلی بر تن بزرگترین کارخانه شمش منیزیم خاورمیانه
بانک‌ها تسهیلات ارزی را به نرخ روز می‌خواهند!
گروه معادن >ساير حوزه ها - کارخانه شمش منیزیم فردوس به دلیل مشکلات متعددی از جمله بدهی بانکی، مالیاتی، بیمه‌ای و عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران از سال ۹۸ چراغش خاموش شد.
 
به گزارش ماین نیوز، کارخانه شمش منیزیم فردوس در سال ١٣٩٣ در سفر رئیس جمهور وقت به خراسان جنوبی با ۱۵.۵ میلیون یورو سرمایه ارزی و ٢٠ میلیارد تومان سرمایه داخلی و تولید سالانه ۶ هزار تن و با اشتغال ۱۷۰ نفر به بهره برداری رسید.

این کارخانه نخستین تولیدکننده شمش منیزیم در ایران و خاورمیانه بود که با هدف بی نیاز کردن کشور از واردات منیزیم راه اندازی شد.

شمش منیزیم در صنایع خودروسازی، آلومینیوم، هوافضا و صنایع بسته بندی کاربرد دارد.

۴ سال است که قفل تعطیلی بر این کارخانه خورده و به توقیف بانک صنعت و معدن درآمده است؛ دستور رئیس قوه قضائیه هم برای تعیین تکلیف آن، چراغ شمش منیزیم فردوس را روشن نکرده است و طلب کاران برای وصول مطالباتشان روز به روز چرتکه می‌اندازند.

۱۸ ماه پس از شروع، کار تعطیل شد!

پس از چندین ماه از آغاز کار، کارخانه شمشم منیزیم فردوس تعطیل شد و کارگران از کار بیکار شدند.

کافی مدیر عامل کارخانه شمش منیزیم فردوس در آن زمان به خبرنگاران گفت: در کمتر از سه ماه توانستیم با تولید محصولی با کیفیت و دانش بنیان، شمش منیزیم را در بازار‌های داخلی و خارجی عرضه و تأییدیه کیفی از کشور‌های آلمان، جمهوری چک، اسلوونی و هلند دریافت کنیم.

کارخانه شمش منیزیم فردوس

او با بیان این که محصول تولیدی در همان اوایل توانست علاوه بر داخل، توجه مشتریانی را در آن سوی مرز‌ها نیز جلب کند، افزود: به دلیل رکود بازار و افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه و نبود سرمایه در گردش، این واحد به تعطیلی کشیده شد و به ناچار نیرو‌های آن بیکار شدند.

مدیر عامل کارخانه شمش منیزیم فردوس بیان کرده بود: مجبور بودیم در برهه‌ای از زمان و از ناچاری برای سرپا نگه داشتن تولید، تسهیلاتی با کارمزد بیش از ۱۸ درصد دریافت کنیم و همین امر سبب شد که تولید جوابگو نباشد و هزینه‌ها بیش از درآمد باشد.

به گفته کافی به دلیل بهره‌مند نشدن از سرمایه در گردش مناسب، با رکود مواجه شدیم و شرایط نامناسب اقتصادی دست ما را بست.

شروع به کار دوباره کارخانه با ظرفیت ۳۰ درصد

سال ۹۸ کارخانه شمش منیزیم فردوس با پیگیری‌های مسئولان استانی دوباره با ظرفیت ۳۰ درصد آغاز به کار کرد.

در کمیته اقتصاد مقاومتی و حمایت از سرمایه گذاری و امنیت اقتصادی خراسان جنوبی قرار بر این شد که کارخانه شمش منیزیم با یک سال توقف احکام قضایی، مجدد شروع به کار کند و تمامی سازمان‌هایی که از این کارخانه طلبی داشتند یک سالی صبر کنند و مدیر عامل کارخانه نیز با ورود به بازار بورس و فروش محصولاتش، بدهی‌ها را پرداخت کند.

کافی مدیر عامل کارخانه شمش منیزیم فردوس در آن زمان گفت: با جلسات صورت گرفته در نهایت با تلاش کارکنان و تأمین نقدینگی از محل پیش فروش محصول با ۳۰ درصد ظرفیت، دوباره شروع به کار کردیم و با حدود ۷۰ نفر به صورت مستقیم، تولید در این مجموعه انجام می‌شود.

اما کارخانه شمش منیزیم فردوس در آن یک سال هم نتوانست خودش را جمع و جور کند و در پایان در سال ۹۸ به طور کامل چراغش خاموش و با توجه به تسهیلات چندین میلیون یورویی که از بانک‌هایی از جمله صنعت و معدن، صادرات، ملی، اقتصاد و دیگر بانک‌ها گرفت به دلیل عدم پرداخت تسهیلات، به توقیف بانک صنعت و معدن در آمد و از آن زمان تاکنون خط تولید این کارخانه تعطیل شده است.

ورود سرمایه گذار اصفهانی به کارخانه شمش منیزیم

هم اکنون کارخانه شمش منیزیم فردوس به دلیل بدهی کلان در توقیف بانک صنعت و معدن استان است. مسئول دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری خراسان جنوبی می‌گوید: طبق آخرین اخبار یک سرمایه گذار اصفهانی برای سرمایه گذاری به این کارخانه ورود کرده، اما گویا او هم به مشکلاتی برخورده است.

برزگران افزود: پرداخت نکردن معوقات بانکی، تأمین اجتماعی و دیگر سازمان‌های خدمات رسان سبب شده تا چرخ این کارخانه دیگر نچرخد.

پرداخت نکردن معوقات بانکی، تأمین اجتماعی و دیگر سازمان‌های خدمات رسان سبب شده تا چرخ این کارخانه دیگر نچرخد.

او تصریح کرد: با اینکه این کارخانه متعلق به بخش خصوصی است، اما مسئولان استانی و حتی کشوری پیگیر حل مشکلات آن هستند؛ به طوری که رئیس قوه قضاییه آبان پارسال در سفر به خراسان جنوبی دستور‌ پیگیری مشکلات کارخانه را داد و تأکید کرد پرونده‌ای مثل پرونده کارخانه تعطیل شده شمش منیزیم که برای مردم شهرستان فردوس و همچنین برای تولید کشور دارای اهمیت است، نباید به مدت ۶ ماه معطل کارشناسی هیئت سه نفره بماند و ضروری است که در اسرع وقت آن را پیگیری کرد.

مسئول دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دادگستری کل خراسان جنوبی می‌گوید: با توجه به آن که تسهیلات گرفته شده به یورو بوده و در‌موعد مقرر پرداخت نشده است بانک‌های تسهیلات دهنده نیز به دنبال دریافت خسارت به یورو و نرخ روز هستند و همین موضوع بزرگترین سد راه این کارخانه است.

کافی مدیر عامل کارخانه شمش منیزیم سال ۹۸ و در جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی و حمایت از سرمایه گذاری و امنیت اقتصادی خراسان جنوبی گفته بود ما از بانک تسهیلات را با یوروی هزار و ۳۰۰ تومان گرفتیم؛ حال چگونه انتظار است که باز پرداخت تسهیلات آن را با قیمت روز پرداخت کنیم؟

احیای کارخانه منیزیم نیاز به حمایت جدی مسئولان دارد

۴ سال از تعطیلی بزرگترین کارخانه شمش منیزیم غرب آسیا می‌گذرد و چراغ این کارخانه به دلیل بدهی کلان بانکی، مالیاتی، بیمه‌ای و معوقات کارگری خاموش شده است.

کارخانه‌ای که در سال ۹۳ با ۶ خط تولیدی و ۱۷۰ نیرو فعالیت خود را آغاز کرد، اما بعد از دوره کوتاهی به تعطیلی کشیده شد.

درست است که سال ۱۳۹۸ هم یک بار به کارخانه منیزیم فردوس فرصت شروع به کار داده شد، اما حالا نیز باید تمامی مسئولان و نمایندگان استان پای کار بیایند و مشکلات این کارخانه را ریشه یابی کنند.

از سویی باید تسهیلات بانکی و معوقات آن پرداخت شود و از سوی دیگر نیز این موضوع که بانک‌های تسهیلات دهنده به دنبال دریافت خسارت خود به قیمت روز هم هستند کمی بی انصافی است و باید مسئولان زمینه را به گونه‌ای فراهم کنند که چرخ تولید بزرگترین کارخانه شمش منیزیم بچرخد و کارگرانش دوباره شروع به کار کنند.

مسئولان شهرستان فردوس هم درخواست ورود سازمان بازرسی به موضوع کارخانه شمش منیزیم را داده اند و تقاضایشان این است که شرایط واگذاری این کارخانه نیز مهیا شود.

استانداری خراسان جنوبی نیز پیگیر روشن شدن چراغ کارخانه شمش منیزیم فردوس است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۴۶
کد مطلب: 70869
 
مرجع : خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان