گروه صنایع معدنی فولاد
 
افت قیمت‌ها در بازار آهن
گروه صنایع معدنی >فولاد - در تقویم تحولات این هفته بازار فولاد مهم‌ترین‌ رویداد مربوط به مصوبه جدید سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر عدم تخصیص ارز اتاق مبادلات به واردات انواع فولاد بود. آثار روانی حاصل از این مصوبه درحالی که به‌طور واقعی هنوز اتفاق خاصی در جریان واردات آهن‌آلات به کشور رخ نداده است در چند روز ابتدایی هفته جاری موجب افزایش میانگین قیمت‌ انواع مقاطع در بازار غیررسمی شد که چندان دوامی هم نیاورد.
به گزارش ماین نیوز، براین اساس روز گذشته برای دومین روز متوالی در بازار آهن قیمت مقاطع طولی نظیر تیرآهن‌های شاخه سبک و سنگین کاهش یافت. علاوه براین در آخرین روز معاملاتی بازار فولاد در حالی که نرخ میلگرد تولیدی اغلب واحدهای نوردی بخش خصوصی به‌طور نسبی در بازه 5 تا 10 تومان در هر کیلو افت کرد، اما در بازار تهران میلگرد در همان محدوده قیمت‌های روز یکشنبه اعلام قیمت شد و تنها تیرهای ذوبی تا کف 1.3 درصد در بازار آزاد ریخت.

به این ترتیب رکود تقاضا و روند ضعیف معاملات مانع از پیشروی قیمت‌ها بیش از دو روز در بازار فولاد شد که البته همین روند کاهشی شاید در شیبی ملایم‌تر برای روزهای آینده نیز در این بازار پیش‌بینی‌ می‌شود.
چهارشنبه در بورس کالا نیز ذوب‌آهن اصفهان تنها عرضه‌کننده فولادی بورس کالا بود که بدون رقابت و با ثبات قیمت‌های اعلامی تیرآهن‌هایی که عرضه کرد به فروش رسید.

روز گذشته این شرکت تیرآهن شاخه 14 را در دو تناژ سبک و سنگین در قالب معامله سلف به تابلو آورد که بخش زیادی از حجم تقاضاها پوشش داده شد. این محصول یک بار در حجم 1320 تن با قیمت 1661 تومان عرضه شد که 880 تن آن در زمان رسمی معاملات و 440 تن دیگر آن در زمان مچینگ خریداری شد. بار دیگر تیرآهن 14 در حجم 80 هزار تن با قیمت 1641 تومان به تابلو آمد که با تقاضای 60 هزار تنی روبه‌رو شد. در نهایت تیرآهن 27 هم محصولی بود که با قیمت پایه 1920 تومان و به میزان 9 هزار تن به خریداران ارائه شد و یک‌سوم آن معادل 3 هزار تن از این محصول مورد مبادله قرار گرفت. موعد تحویل این عرضه‌ها پایان شهریور ماه جاری است.

به گفته یکی از کارگزاران هم‌اکنون تیرآهن 14 با قیمت تقریبی 1850 تومان به ازای هر کیلو در بازار آزاد به فروش می‌رسد که قیمت پایه 1641 یا 1661 تومان برای ارائه این محصول در بورس کالا با احتساب 8 درصد مالیات بر ارزش افزوده و کرایه حمل بار از قیمت‌های موجود در بازار آزاد پایین‌تر و به این جهت برای خرید تا حدودی ارزنده بود. این کارگزار ادامه داد: اما حداقل حجم مجاز برای خرید این محصول در تناژ سنگینی که ارائه شد، 20 هزار تن بود که به نقدینگی بالایی نیاز داشت و خرید این حجم تیرآهن (60 هزار تن) در شرایطی که بازار مصرف در رکود به‌سر می‌برد جای شک و تردید زیادی باقی گذاشت.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۳
کد مطلب: 12677
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد