گروه صنایع معدنی فولاد
 
آهن اسفنجی، حلقه گمشده زنجیره فولاد زنجان
گروه صنایع معدنی >فولاد - یکی از بخش‌هایی که در صنایع فولادی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و لازم است تا مورد توجه قرار گیرد زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید فولاد است؛
به گزارش ماین نیوز، چرا که درحال‌حاضر کشورهای توسعه یافته و صنعتی با انجام برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب زمینه را برای تولید فولاد فراهم کرده و به پیشرفت‌های بسیاری رسیده‌اند. از آنجایی که سنگ‌آهن به‌عنوان مواد اولیه در تولید فولاد شناخته شده اما صرف در اختیار داشتن این کانی نمی‌تواند زمینه را برای تولید فولاد فراهم کند و لازم است تا با ایجاد واحدهای فرآوری برای تولید محصولاتی همچون کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی با تکمیل چرخه تولید فولاد بتوان زمینه تولید فولاد را فراهم کرد.

حال با توجه به اینکه ایران در رتبه ۱۵ کشورهای معدنی جهان قرار داشته و ذخایر فراوان سنگ‌آهن به‌عنوان ماده اولیه در تولید فولاد را در اختیار دارد و از منابع انرژی فراوان بهره می‌برد، می‌توان با انجام برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری با ایجاد زیرساخت‌های مناسب زمینه را برای تولید فولاد فراهم کرد. در این راستا هم‌اکنون در بسیاری از استان‌های کشور شاهد اجرای طرح‌هایی در زمینه تولید فولاد هستیم. یکی از این استان‌ها زنجان است که به‌دلیل برخورداری از منابع اولیه همچون انرژی و مواد اولیه توانسته بیش از ۴ درصد از فولاد کشور را تامین کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت زنجان در خصوص فعالیت‌های این استان می‌گوید: با توجه به اینکه استان زنجان از ظرفیت بالایی برخوردار بوده به همین دلیل هم‌اکنون شاهد اجرای طرح‌های فولادی در زنجیره تولید فولاد هستیم. ناصر فغفوری به چشم‌انداز تولید فولاد در سال ۱۴۰۴ اشاره و تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ و تولید ۵۵میلیون تن فولاد در سال لازم است تا مناطقی که امکان تولید این فلز را داشته و از منابع اولیه و زیرساخت‌های مناسب برخوردار هستند نیز با توجه به این بخش زمینه را برای تولید فولاد فراهم کنند.


پیشرفت ۸۰درصدی بزرگترین واحد فولادی
وی در ادامه به فعالیت‌های این استان در صنایع فولادی اشاره کرد و افزود: درحال‌حاضر بزرگترین واحد ذوب فولاد در زنجان پیشرفت فیزیکی ۸۰درصدی داشته و با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده امید است تا پایان آذرماه به بهره‌برداری برسد. میزان سرمایه ثابت برای این طرح رقمی بالغ بر ۴۵۰میلیارد تومان است، البته این در حالی است که ظرفیت این واحد تولیدی رقمی بالغ بر ۸۰۰هزار تن چدن بوده که به روش احیای مستقیم کوره بلند انجام می‌شود و می‌توان ظرفیت آن را تا یک‌میلیون و ۵۰۰هزار تن افزایش داد. از جمله موارد مهم دیگری که در مورد افتتاح و راه‌اندازی کارخانه فولاد وجود دارد باعث ایجاد اشتغال برای ۸۰۰ نفر در این استان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون واحدهای فعال فولادی دیگری در استان زنجان وجود دارد، اظهار کرد: درحال‌حاضر واحدهای فولادی با ظرفیت‌های بین ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار تنی مشغول فعالیت هستند. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: یکی از نکات مهمی که درخصوص میزان ظرفیت تولید فولاد باید مورد توجه قرار داد کامل بودن زنجیره تولید این فلز بوده که درحال‌حاضر این استان به‌دلیل بهره‌مند بودن از واحدهای نورد، ذوب و کنسانتره از یک سو و در اختیار داشتن ذخایر سنگ‌آهن از سوی دیگر از ظرفیت بالایی برای تولید فولاد برخوردار است. همچنین واحد تولید آهن اسفنجی در این استان وجود داشته که پیشرفت آن کمتر از ۵درصد است.

جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی در صنایع فولادی
وی با بیان اینکه بخش خصوصی سرمایه‌گذاران اصلی در صنایع فولادی زنجان هستند، افزود: با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی در راستای خصوصی‌سازی صنایع مختلف شاهد سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در این حوزه بوده‌ایم که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به پروژه‌های ذوب آهن البرز غرب و فولادکاران افق اشاره کرد که توسط سرمایه‌گذاران داخلی به مرحله اجرا رسیده و پروژه ذوب‌آهن البرز غرب هم‌اکنون رقمی بالغ بر ۲۵۰هزار تن در بخش ذوب تولید داشته که با اتمام پروژه به یک‌میلیون و ۲۵۰هزار تن افزایش خواهد یافت. تولید واحد فولادکاران افق نیز درحال‌حاضر سالانه ۳۵۰هزار تن برآورد شده است.

تکمیل چرخه تولید فولاد
فغفوری به زیرساخت‌های مورد نیاز در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: استان زنجان از منابع انرژی فراوانی همچون برق، گاز و آب برخوردار بوده و از سوی دیگر با داشتن ۲۲ معدن سنگ‌آهن که تنها یکی از آنها غیرفعال است از جهت مواد اولیه در وضعیت مناسبی است و واحدهای ذوب و نورد این استان تکمیل شده است. واحد تولید کنسانتره نیز به بهره‌برداری رسیده و واحد گندله با پیشرفت ۴۰درصدی روبه‌رو است. همچنین اقداماتی برای جذب سرمایه‌گذار در واحد اسفنجی انجام شده که با تکمیل این پروژه استان زنجان با کامل کردن حلقه تولید فولاد از سنگ‌آهن تا صنعت نورد و تولید شمش می‌تواند کمک بزرگی در جهت تولید فولاد مورد نیاز کشور و تحقق اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ باشد.



تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۵
کد مطلب: 16343