گروه صنایع معدنی فولاد
 
باید و نبایدهای سرمایه‌گذاری معدنی
ماین نیوز: سیاست‌های بلندمدت دولت برای طرح‌های توسعه‌ای با رعایت الزامات درخصوص زیرساخت‌های موجود می‌تواند منجر به تامین و توسعه صنایع بالادستی شود.
در کنار آن، می‌توان با توجه به سیاست‌های کوتاه مدت و میان‌مدت که نگاهی آینده‌نگرانه به اهداف پیش‌رو دارد، به اهداف بلندمدت برای تبیین سیاست‌ها و استراتژی در صنایع معدنی رسید. اهدافی مانند ایجاد خط ارزش افزوده کامل در کنار ابزار کنترلی مانند تعرفه‌های گمرکی در بحث واردات می‌توانند سمت و سویی جدید و کاربردی‌تر به سیاست‌های کلی برای صنایع فولاد بدهند تا جلوی خام فروشی گرفته شود.
صرف نظر از لزوم توجه به سیاست‌ها و استراتژی‌های معدنی، باید به برخی بایدونبایدها در بخش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی توجه کرد. مدیریت سرمایه‌گذاری یکی از این باید و نبایدهاست. گاه می‌بینیم برخی که سرمایه‌شان را به‌طور عمده از طریق تجارت به‌دست آورده‌اند بدون اینکه تجربه جدی در صنعت داشته باشند سعی می‌کنند یک خط تولید از بهترین کشورهای اروپایی را با دور زدن تحریم‌ها و با قیمت بسیار بیشتر وارد کنند. یا گروهی دیگر که سرمایه کمتری دارند از چین ماشین‌آلات معدنی وارد می‌کنند که ممکن است از کیفیت لازم برخوردار نباشد و در ادامه با مشکلات جدی در تولید روبه‌رو شوند و نمی‌توانند طرح‌های‌شان را توسعه بدهند. این به خاطر این است که بدنه علمی کشور و سرمایه‌گذار با همدیگر هماهنگ و همراه نیستند. اگر این دو بخش با هماهنگی هم پیش می‌رفتند، نتیجه کار واردات ماشین‌آلاتی بود که از فناوری‌های جدیدتری سود می‌بردند و امکان فرآوری مواد معدنی با هزینه کمتر و حاشیه سود بیشتر برای‌شان فراهم‌ترمی‌شد. به این شکل، امکان برنامه‌ریزی بلندمدت که به آن استراتژی یا نقشه راه نیز می‌گویند برای بخش صنعت و معدن فراهم می‌آید و حتی در بکارگیری ماشین‌آلاتی که در بخش‌های مختلف کشور استفاده می‌شود تفاوت قائل می‌شوند تا کارآیی دستگاه‌ها بالاتر برود. توجه به این نکات باعث کاهش هزینه‌های تمام شده تولید می‌شود. انتخاب مسیری که در آن با کمترین چالش‌ها و موانع مواجه شویم یک انتخاب درست است.

* سیدرضا شهرستانی
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۵
کد مطلب: 17578
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت