گروه صنایع معدنی فولاد
 
طرح‌هاي توسعه فولاد بدون ايجاد توازن، اقتصادي نيستند
گروه صنایع معدنی >فولاد - طرح هاي توسعه فولاد نيازمند ايجاد توازن همزمان توسط ساير دستگاه هاي اجرايي كشور براي تامين راه ،‌ آب ،‌برق ،‌گاز و نيروي انساني است در غير اينصورت از منطق اقتصادي خارج مي شوند.
به گزارش ماين نيوز،‌ رييس هيات عامل ايميدرو با تاكيد بر مطلب فوق اظهار داشت:‌ براي استقرار كارخانه هاي جديد فولادي ضروري است با انجام مطالعات فني و اقتصادي دقيق، امور زيربنايي و ساير عوامل تاثيرگذار نيز مورد توجه قرار گيرد.

مهدي كرباسيان با اشاره به مطالعات انجام شده تحت عنوان «بازنگري در طرح جامع فولاد» گفت:‌ دسترسي به آب يكي از عوامل تاثيرگذار در توليد فولاد خام به شمار مي آيد از همين رو سرمايه گذاران بايد اين نكته را در مطالعات فني و اقتصادي به عنوان يكي از اولويت هاي خود در نظر گيرند.

معاون وزير صنعت معدن و تجارت به چالش كمبود آب در كشور اشاره و تصريح كرد: توجه به اين موضوع سبب مي شود لطمه اي به ساير پتانسيل هاي توسعه اي منطقه از جمله كشاورزي و ... وارد نشود.

كرباسيان همچنين تامين مواد اوليه براي طرح هاي فولادي را يكي ديگر از پيش نيازهاي توسعه اين بخش دانست و گفت: در افق ۱۴۰۴ براي توليد ۵۵ ميليون تن فولاد خام ظرفيت سازي خواهد شد و براي تحقق چنين رقمي بايد بيش از ۷۵ ميليون تن كنسانتره و گندله در اختيار داشته باشيم.

وي با يادآوري اين كه ارزان ترين مسير حمل و نقل در دنيا مربوط به دريا است ادامه داد: آن دسته از پروژه هايي كه در مجاورت آب هاي آزاد قرار دارند و مواد اوليه داخلي را كافي نمي دانند مي توانند نياز خود را از خارج كشور تامين كنند و بدين ترتيب دچار هزينه هاي مضاعف در بخش حمل و نقل جاده اي و ريلي و ... نخواهند شد.

رييس هيات عامل ايميدرو توسعه خطوط زميني و ريلي ،‌تامين برق و گاز براي كارخانه هاي فولاد را از ديگر چالش هاي توسعه اين صنعت ذكر كرد و اظهار داشت:‌ چنانچه دستگاه هاي ديگر اجرايي زمينه توسعه امور زيربنايي را فراهم نكنند مشكلات متعددي در اين حوزه ايجاد خواهد شد. به گفته مدير وي ،‌ قرار گرفتن طرح هاي جديد فولاد در مناطق اقتصادي تر چالش كمبود انرژي در اين بخش را برطرف مي كند.

كرباسيان به پر شدن ظرفيت حمل و نقل ريلي براي صنعت فولاد در شرايط حاضر اشاره كرد و افزود:‌ آمارها نشان مي دهد براي توليد هر تن فولاد خام نيازمند جابه جايي ۴ تن مواد اوليه و ديگر ملزومات هستيم و اين امر به روشني بر توسعه شبكه ريلي و راه ها تاكيد مي كند.

وي در عين حال تامين نيروي انساني ماهر براي صنعت فولاد را به عنوان يكي از مهمترين عوامل توسعه خواند و اظهار داشت: رشد اين صنعت بدون حضور نيروي انساني كافي و متخصص با مشكل مواجه خواهد شد و از هم اكنون بايد با توجه به پراكندگي طرح هاي فولاد اقدامات موثر را آغاز كرد.

به اعتقاد وي ،‌ بدنه اصلي كارشناسان بايد از محيط هاي بومي انتخاب شوند تا ذغدغه برگشت به شهر اصلي خود را نداشته باشند.

ريس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران به برنامه آزادسازي حامل هاي انرژي و مواد اوليه از جمله سنگ آهن اشاره و خاطر نشان كرد: به دليل اينكه يكي از عوامل اصلي در تعيين هزينه توليد مربوط به موقعيت جغرافيايي منطقه است، بايد پروژه در محلي اجرا شود كه نرخ مواد اوليه ، سوخت و حمل و نقل ، تاثير حداقلي بر هزينه هاي توليد داشته باشد.

وي تاكيد كرد:‌ بايد مرحله دوم منطقي كردن قيمت ها به صورت گام به گام انجام گيرد تا شركت هاي فولادي نيز بتوانند با افزايش نرخ بهره وري در عوامل توليد، قيمت ها را كنترل كنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۵
کد مطلب: 1896