گروه صنایع معدنی فولاد
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان:
هرمزگان قابلیت تبدیل شدن به قطب فولاد کشور را دارد
گروه صنایع معدنی >فولاد - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: هرمزگان قابلیت تبدیل شدن به قطب فولاد کشور را دارد.
به گزارش ماين نيوز، محمدحسین شیرعلی‌زاده صبح امروز طی نشستی در این رابطه اظهار داشت: به طور کلی صنایع معدنی بزرگ مانند فولاد مس و آلومینیوم به چند دلیل دارای قابلیت ویژه برای توسعه در استان هرمزگان هستند که در این میان صنعت فولاد دارای اولویت بیشتری است.

وی افزود: اگر تاریخچه ورود این صنعت به کشور را بررسی کنیم، مشاهده می‌شود صنایعی که اکنون در فولاد شهر اصفهان استقرار یافته است، در ابتدا توجیه فنی آن برای استان هرمزگان و شهر بندر عباس برنامه‌ریزی شده بوده که بنا به دلایلی در این استان استقرار نیافته و در چند دهه بعد در ابتدای سال 81 برنامه‌ای برای راه‌اندازی فولاد در هرمزگان تدوین شد که در نهایت منجر به تاسیس فولاد هرمزگان شد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان ادامه داد: به دنبال آن کارخانه‌های دیگری مانند فولاد کاوه به بهر‌ه‌برداری رسید و دو کارخانه دیگر نیز در حال ساخت است.

شیرعلی‌زاده بیان داشت: استان هرمزگان قابلیت‌های زیادی برای توسعه صنعت فولاد دارد، به گونه‌ای که قابلیت دارد قطب فولاد کشور شود و با توجه به اینکه کارخانه‌های فولاد‌سازی باید بر اساس انرژی آب و برق و گاز دارای زیر ساخت‌های لازم باشند که در هرمزگان و بندرعباس با توجه به دسترسی به دریا و نیروگاه‌ها و مخازن عظیم گاز در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به اینکه در استان دو نوع کارخانه تولید فولاد وجود دارد و کارخانه‌های کوچک بخش خصوصی که در مقیاس کوچک و از طریق ذوب قراضه‌های آهنی مواد اولیه را تامین می‌کنند و دو کارخانه بزرگ فولاد که مواد اولیه آنها گندله است و فولاد هرمزگان که گندله را به آهن اسفنجی و در نهایت تختال تبدیل می‌کند و نظر به اینکه گندله در کشور به دلیل ظرفیت پایین کارخانه‌های گندله سازی به صورت محدود تولید می‌شود تامین مواد اولیه برای کارخانه‌های بزرگ مانند فولاد هرمزگان با مشکل مواجه است و سهمیه‌بندی‌هایی هم که انجام شده این مشکل را بیشتر کرده است.

شیرعلی‌زاده اضافه کرد: می‌توان گفت یکی از بزرگ‌ترین علل این وضعیت عدم برنامه‌ریزی برای تولید گندله در زمان احداث کارخانه‌های فولاد است که هم‌اکنون برنامه‌هایی برای رفع این مشکل در حال اجراست که این برنامه‌ها شامل احداث دو کارخانه گندله‌سازی در هرمزگان و همچنین بحث افزایش مصرف سنگ آهن در داخل و جلوگیری از گسترش خام فروشی سنگ آهن است.

وی یادآور شد: در این زمینه دولت راهکارهایی برای حمایت از صنایع داخلی و کمک به فرآوری و ایجاد ارزش افزوده بر روی سنگ آهن ایجاد کرده، مانند ارائه تسهیلات برای احداث کارخانه‌های مواد اولیه فولاد و همچنین در زمینه صادرات سازمان توسعه تجارت خارجی ایران برنامه‌هایی را برای بهینه کردن تولید فولاد در ایران خواهد داشت که این قطعا در تعیین عوارض صادرات سنگ آهن توسط دولت تصمیم‌گیری‌هایی خواهد شد و سنگ آهن که به صورت خام صادر می‌شود، دارای عوارض بیشتر و متفاوت‌تر با فرورده‌های سنگ آهن خواهد بود.
تاریخ انتشار : شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۷
کد مطلب: 4047