گروه صنایع معدنی فولاد
 
یارانه انرژی کمک به صنایع برای حضور در بازار جهانی
 
ماين نيوز: تولید فولاد در ایران به دلیل در اختیار داشتن ذخایر گازی بسیار، به سمت احیای مستقیم پیش رفته و همین موضوع باعث شد این صنعت یکی از صنایع پرمصرف در حوزه گاز شود.

از سویی دیگر میزان مصرف برق در واحدهایی با فناوری قوس الکتریکی بسیار بالا است و تنها کارخانه ذوب‌آهن از روش سنتی کوره بلند در تولید فولاد استفاده می‌کند. در واقع این موارد دلایلی برای افزایش مصرف انرژی در واحدهای فولادی محسوب شده و هزینه تولید فولاد را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال ۱۰درصد از کل هزینه‌های تولید در فولاد هرمزگان صرف هزینه‌های تامین انرژی می‌شود.

در نتیجه در صورت اختصاص یارانه انرژی به واحدهای تولید بخشی از این هزینه حذف شده و منجر به افزایش درآمدزایی و جذب سرمایه می‌شود. در واقع دولت برای حمایت از صنایع و حضور آنها در بازارهای جهانی باید پرداخت یارانه انرژی را در دستور کار قرار دهد. البته در ابتدای مطرح شدن موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی دولت تصمیم گرفت برای حمایت از صنایع یارانه انرژی را به صورت تسهیلات در اختیار صنایع قرار دهد.

پس از یک دوره پرداخت دیگر فولاد هرمزگان شاهد چنین موضوعی نبود و با افزایش نرخ حامل‌های انرژی، هزینه‌های تولید نیز افزایش یافت. اما باید پذیرفت با حرکت قیمت‌ها به سوی آزادسازی و با افزایش هزینه حامل‌های انرژی، رقابت در بازارهای جهانی بسیار سخت خواهد شد، زیرا تامین انرژی یکی از پارامترهای مهم پس از مواد اولیه در تولید محسوب می‌شود. در نتیجه اگر دولت خواهان توسعه صنایع معدنی و حمایت از آنها است، پرداخت یارانه انرژی برای صنایع معدنی باید در دستور کار قرار بگیرد. با پرداخت بخشی از هزینه‌های انرژی از سوی دولت، فولاد ایران مزیت‌های رقابت در بازارهای بین‌المللی را در اختیار خواهد داشت.

* مرتضی آقاجانی
مدیرعامل فولاد هرمزگان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۹
کد مطلب: 20810
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت