گروه صنایع معدنی فولاد
 
آقاجانی به ماین نیوز خبر داد:
جزئیات جلسه مهم فولادسازان با نعمت زاده
تعرفه واردات فولاد قطعی شد/اجرا از ابتدای 94
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان جزئیات جلسه مهم هفته گذشته مدیران عامل شرکت‌های فولادسازی کشور با وزیر صنعت، معدن و تجارت را تشریح کرد.
 
مرتضی آقاجانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه هفته گذشته و همزمان با افتتاحیه سمپوزیوم فولاد رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از فولادسازان کشور دعوت کرد تا در جلسه‌ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت مشکلات این صنعت مورد بحث و بررسی قرار بگیرد، افزود: در این جلسه همه فولادسازان کشور به علاوه آقایان نعمت زاده، کرباسیان و سرقینی حضور داشتند. مشکلات فولادسازان در حوزه‌های مختلف از جمله رکود بازار، مواد اولیه، تعرفه و ... نیز که از سوی انجمن و شرکت‌ها پیگیری می‌شد مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این جلسه بسیار مهم بود و با وجودی که با افتتاحیه سمپوزیوم فولاد برخورد کرده بود قرار شد برگزار شود چون ممکن بود زمان از دست برود.

وی توضیح داد: آقای نعمت زاده در ابتدا اعلام کرد که هیات دولت تعرفه روی واردات فولاد را مصوب کرده که به این صورت است: 10 درصد تعرفه روی واردات شمش و اسلب، 15 درصد روی محصولات تخت ورق و 20 درصد تعرفه روی محصولات طویل میلگرد و تیرآهن که این تعرفه ها قطعی شده و قرار است از ابتدای سال 1394 اجرایی شوند.

او در پاسخ به این سوال ماین نیوز که به نظر می‌رسد پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد تعرفه‌های بالاتری بوده است، گفت: بله پیشنهاد انجمن خیلی بالاتر از این اعداد بود. می‌دانید که قیمت‌های جهانی حداقل 35 درصد افت کرده است. تا همین الان هم چین و روسیه قیمت‌های خود را پایین آورده و بیشتر از این هم می‌توانند پایین بیاورند. این تعرفه می‌تواند یک مسکن کوچک برای فولادسازان باشد و به نظر می‌رسد باید مجددا روی آن تجدیدنظر شده و متناسب با شرایط بازار تعرفه‌گذاری شود.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: قرار شد آقای نعمت زاده اختیاری از هیات دولت بگیرند تا بتوانند متناسب با شرایط بازار تعرفه‌گذاری را مجددا عوض کنند. همین تغییر تعرفه فعلی حدود دو ماه طول کشید. به هر حال دوستان دولت هم نگران افزایش تورم با افزایش نرخ تعرفه هستند. این در حالی است که در ترکیه ظرف یک هفته درباره افزایش تعرفه واردات فولاد تصمیم‌گیری و اجرا شد.

آقاجانی درباره دیگر مباحث مطرح شده در جلسه با نعمت زاده به ماین نیوز توضیح داد: بحث دیگر تولید محصولات ویژه بود. به هر حال فولاد هرمزگان مدعی تولید اسلب‌های X60 برای محیط‌های شیرین است و آن‌را تولید نیز کرده است و انصاف نیست که در این شرایط این محصولات از خارج وارد شوند. چون به هر صورت در بازارهای خارجی این قیمت‌ها وجود ندارد و ما نمی‌توانیم در بازارهای خارجی رقابت کنیم پس دستکم بازار خودمان را به شرکت‌های خارجی ندهیم در حالی که خودمان توانایی تولید داریم.

وی اضافه کرد: پیشنهاد ما این بود که با شرکت‌های تامین کننده لوله به نحوی قرارداد بسته شود که اسلب را ما تولید کنیم و این اسلب به شرکت‌های تامین کننده لوله رفته و آنها تبدیل به لوله شود و برگردد. این کار دو حسن دارد. یکی اینکه محصول داخلی آن‌هم با ارزش افزوده بالاتر جذب می‌شود. دوم اینکه محصول ما دارای یک گواهینامه بین‌المللی نیز می‌شود که بعدا می‌توانیم با استفاده از آن در بازارهای جهانی محصولمان را عرضه کنیم. این ایده مورد استقبال قرار گرفت و قرار شد آقای وزیر این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با بیان اینکه در مورد سهمیه‌بندی گندله و مواد اولیه نیز در جلسه با وزیر بحث شد، عنوان کرد: پیشنهاد فولادسازان این است که تا زمانی که بالانس مواد اولیه در کشور وجود ندارد، حتما نظارت دولت در سهمینه‌بندی لازم است. ما نیز موضوع کمبود گندله فولاد هرمزگان را بار دیگر مطرح کردیم و البته جواب این بود که کمبود گندله یک مشکل کشوری بوده و راه چاره آن نیز واردات است. البته ما کنار آب هستیم و واردات گندله برای ما راحت تر است منتها به ما ارز مبادله‌ای برای واردات اختصاص نمی‌یابد. در این زمینه دو راهکار ارائه شد. یکی اینکه ما ثبت سفارش واردات گندله را شروع کرده و در ادامه اگر به بن‌بست خوردیم دوستان قول دادند خودشان مشکلات را حل خواهند کرد. دیگر اینکه پیشنهادی را به هیات دولت ارائه شود که شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی نیز مانند شرکت‌های خارج از منطقه بتوانند برای واردات ارز مبادله‌ای بگیرند و به بانک مرکزی نیز این موضوع اعلام شود.

آقاجانی تاکید کرد: در مجموع جلسه فولادسازان با وزیر جلسه خوبی بود و وزیر هم دیدگاه‌های خودش را اعلام کرد. به هرحال تاکید آقای نعمت زاده این است که بازار فولاد کشور باید رقابتی و باز باشد و قرار هم نیست تا مقداری قیمت‌ها پایین می‌آید به سرعت تعرفه گذاشته شود.
تاریخ انتشار : جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۸
کد مطلب: 21925